Politikk

Skatteutvalget foreslår å skrote taxfree-ordningen. Det vil være dramatisk for både ansatte og reisende, mener Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN).

Slakter forslag om å skrote Taxfree-ordningen

Det vil være dramatisk for både ansatte og reisende, mener Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN).

Publisert Sist oppdatert

­Mandag la skatteutvalget fram en omfattende utredning, der de blant annet foreslår å skrote taxfree-ordningen, skriver Børsen.no

- Dette er et utrolig lite gjennontenkt forslag, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN), til Børsen.

TRN eier og drifter avgifts- og momsfritt salg av varer på flyplasser i Norge.

Undergraver avgiftssystemet

I utredningen skriver utvalget at «taxfree-ordningen undergraver det norske avgiftssystemet og den norske alkohol- og tobakkspolitikken, ved at den øker tilgjengeligheten og forbruket av alkohol og tobakk. Ordningen har også uheldige klima-, miljø- og fordelingseffekter».

De ønsker derfor å avvikle taxfree-ordningen.

Ifølge Dagestad vil forslaget ha dramatiske konsekvenser for taxfree-handelen.

- Det vil ødelegge for over opp til 2000 arbeidsplasser, og sørge for at nordmenn handler i utlandet istedenfor i Norge, sier han.

Han tror imidlertid ikke at en skroting av taxfree-ordningen vil vedtas politisk.

- Politikerne må se at taxfree-ordningen gjør at de som reiser til og fra utlandet velger å handle i Norge. Den er også viktig for finansieringen av flyplassene i hele landet, sier han.

Powered by Labrador CMS