Prosciutto di Parma "Made Green in Italy"
Produsentene av den berømte Prosciutto di Parma tar et stort steg mot en mer bærekraftig matproduksjon. Consorzio del Prosciutto di Parma har fullført et omfattende miljøprosjekt som gjør det mulig å måle og redusere miljøpåvirkningen i alle ledd av produksjonskjeden. Sertifiseringsordningen “Made Green in Italy” vurderer miljøavtrykket til produkter laget i Italia og anerkjenner de med høy miljøkvalitet.
I samarbeid med Politecnico di Milano, teknologiselskapet Enersem og sertifiseringsorganet CSQA, har produsentene tilgang til programvare som gir konkrete tiltak for å forbedre klimaavtrykket. Resultatene har gjort at Parma-skinke nå er en del av den italienske miljøsertifiseringen Made Green in Italy – et kvalitetsmerke for produkter med høy miljøstandard.
Som et produkt med Beskyttet Opprinnelsesbetegnelse (PDO) har Prosciutto di Parma alltid hatt sterkt fokus på kvalitet, opprinnelse og miljøansvar. Produsentene er stolte av å lage et 100 % naturlig produkt – uten tilsetningsstoffer eller kunstige konserveringsmidler – og er bevisste på hvordan produksjonen påvirker både naturen og lokalsamfunnet de er en del av.
Nylige artikler
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Classic Norway Hotels kåret til Årets bedrift
Dette blir cruisetrendene neste år
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025