Reiseliv

Påsken er populært for en ferietur til utlandet, og 13 prosent sier de planlegger en utenlandsreise i påsken ifølge Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse

13 % av nordmenn planlegger utenlandsreise i påsken

Det mest populære reisemålet i årets påskeferie er Gran Canaria etterfulgt av Bangkok og Alicante, viser fersk bookingstatistikk fra Ticket.

Publisert Sist oppdatert

­– Påsken er en fantastisk tid for en utenlandsreise. De fleste har ikke hatt fri siden juleferien, vi har mange kalde og mørke måneder bak oss i år, og sommeren er fortsatt et stykke unna. Da ønsker mange av oss å benytte anledningen til å fylle på energilagrene med en utenlandsreise, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Gran Canaria er det klart mest populære reisemålet i årets påskeferie. Øya har noe for alle, og den tidlige påsken gjør at mange velger seg Kanariøyene for å være sikker på sol og varme. Fem storbyer ligger på årets påskeliste, og det er de klassiske byene som dominerer. Ny på listen er Barcelona og Milano som begge byr på deilig temperatur, koselig byvandring, vakker arkitektur, og nydelige mat.

Varmere reisemål i år

– I påsken 2019 var storbyer i fokus, med klassiske byer som Amsterdam og New York. Men i år ser vi et større ønske om byer som er forbundet med sol, varme og kafeliv. Den lange vinteren og forholdsvis tidlige påsken kan være en forklaring på hvorfor nordmennene velger å seg varme byer for å møte våren, sier Ellen Wolff Andresen.

London er fortsatt et populært reisemål

London er storbyen som «alltid» ligger på alle topplister, så også denne påsken. For mange er dette selve byen med stor B og de vender tilbake gang på gang. Utvalget av alt fra restauranter, kafeer, shopping, natteliv, kunst og kultur er enormt, samtidig som mange av områdene i byen snarere kjennes som en pittoresk småby enn en gigantisk verdensmetropol.

For dem som hovedsakelig er ute etter sol og bad, er alltid like populære Gran Canaria en klar favoritt for en strandferie. Thailand fortsetter også å være populært blant nordmenn, der Bangkok forblir på årets toppliste.

Nordmenn har virkelig fått øynene opp for Alicante, og reisemålet har ligget høyt på listene helt siden våren 2023. Alicante har ikke bare en behagelig gjennomsnittstemperatur på 20 grader i april – den har også koselige gater, vakker arkitektur, for ikke å snakke om det vakre Castillo de Santa Bárbara, som tiltrekker seg besøkende hele året.

De mest populære reisemålene i påsken

  1. Gran Canaria (2)
  2. Bangkok (1)
  3. Alicante (3)
  4. London (5)
  5. Tenerife (ny)
  6. Paris (10)
  7. Barcelona (ny)
  8. Milano (ny)
  9. Roma (7)
  10. Malaga (4)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, bestillinger frem til 11. mars for reiser med avreise i påsken i 2024, respektive 2023. Tallene i parentes er plasseringen påsken 2023.

Powered by Labrador CMS