Reiseliv

Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv i Virke.

2 av 10 skal ha vinterferie

Virkes årlige reisePULS* finner at andelen som planlegger vinterferie er noe ned sammenlignet med før pandemien.

Publisert Sist oppdatert

– 2 av 10 nordmenn planlegger å ha vinterferie. Dette er på tilsvarende nivå som i 2022, men er marginalt lavere enn nivået før pandemien, sier bransjedirektør for reiseliv, Audun Pettersen, i Virke.

Nesten 70 prosent av de som planlegger vinterferie, skal ha vinterferien i Norge og da er det skidestinasjonene i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark som er reisemålet.

– Vinterferien i Norge er ofte kortreist, ved at den tilbringes i den landsdelen der man bor, da er det ofte hytta som gjelder, fortsetter Pettersen.

Familietid og skiaktiviteter er hovedformålet med vinterferien for mange som tar vinterferien i Norge.

– Jeg ser av Fnugg.no at det meldes om gode snøforhold på mange skidestinasjoner i Norge, og sjelden har vel «pudderalarmen» gått av oftere enn i år. Det lover godt for en lang og god skisesong med godt besøk, sier Pettersen.

Spania, Thailand og Sverige lokker

Nesten 4 av 10 av de som skal ha vinterferie planlegger å reise til utlandet. Da er det Spania (54 prosent), Thailand (11 prosent) og Sverige (11 prosent) som er reisemålene.

Totalt 66 prosent av de som drar til utlandet i vinterferien planlegger å bo på hotell. Reisearrangørene melder om at mange avganger er fulle, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme i vinterferien.

* Totalt 2000 respondenter har deltatt i undersøkelsen og resultatene er vektet på geografi, kjønn og alder.

Powered by Labrador CMS