Reiseliv

2 millioner til og fra norske lufthavner i påsken

Påskeutfarten står for døren og over to millioner nordmenn skal reise gjennom Norges største flyplasser i påsken.

Publisert Sist oppdatert

­– Dette er en interessant påske om man studerer trafikktallene. Tidligere har man hatt veldig store topper på utfartsdagene, mens i år er trafikken smurt jevnt utover et større antall dager. Vi ser at det er et høyt antall reisende også uken etter påske, og det kan tyde på at mange nordmenn forlenger påskeferien med noen ekstra dager i år, sier Stine Ramstad Westby, konserndirektør for Avinors store flyplasser.

Hun forteller at en tidlig påske gir utslag i hvor nordmenn legger reisene sine:

– Da er det mange som holder seg innenlands, fordi man fortsatt har vinter og snø, eller går den andre veien og sikrer seg sol og varme etter en lang og værhard vinter.

På reisetoppen finner vi Spania, Danmark, England, Tyskland og Nederland, og selvsagt en stor andel innenlandsreisende.

De største utfartsdagene

Totalt skal over to millioner reisende fly til og fra Norges største flyplasser; Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, i de to utfartsukene. De største utfartsdagene for samtlige flyplasser er fredag 22. mars, mandag 1. april og søndag 7. april.

– Fredag 22. mars er trafikktallet nærmere 130.000 for de største lufthavnene. Ser man på Oslo lufthavn isolert, skal over 80.000 reise til og fra flyplassen på hver av disse dagene, sier Stine Ramstad Westby.

Powered by Labrador CMS