Reiseliv

8 av 10 nordmenn som skal på påskeferie i år skal feriere i Norge

34 prosent av nordmenn planlegger påskeferie

8 av 10 av de som skal ha påskeferie skal feriere i Norge i påsken, ifølge Virkes undersøkelse Reisepuls

Publisert Sist oppdatert

­Antall nordmenn som planlegger å ha påskeferie er stabilt sammenlignet med fjoråret. Av de 34 prosentene som sier de skal ha påskeferie er det én soleklar favoritt.

– Nordmenn elsker Norge i påsken. Det er hele 8 av 10 av de som skal ha påskeferie som sier de skal feriere i Norge i påsken, så det er tydelig at nordmenn ikke er helt ferdig med ski og snø. Det er nok en kombinasjon av tradisjon og et ønske om en relativt kortreist ferie, som gjør at vi velger oss Norge, sier bransjedirektør for reiseliv, Audun Pettersen.

Lade batteriene

20 prosent legger påskeferien til utlandet. Det er Spania, Sverige, Danmark og Storbritannia som er de mest populære destinasjonene.

Både 2023 og 2024 har vært preget av dyrtid, høyt rentenivå og lavere kjøpekraft. Samtidig sier 46 prosent av nordmenn at det fortsatt er viktig å prioritere ferie.

– Påsken er viktig for mange. Det er et etterlengtet avbrekk, hvor mange får mulighet til å lade batteriene etter en lang vinter. Det er også en viktig uke for næringslivet - spesielt regionalt og lokalt, sier Pettersen.

I 2024 vil gjennomsnittshusholdningen bruke totalt 45 900 kroner på ferie, ifølge Reisepuls.

Viktig for de unge

Unge ser spesielt frem til årets påskeferie. I aldersgruppen under 30 år er det 45 prosent som sier de skal ha ferie.

– For mange er påskeferie synonymt med kvalitetstid med venner og familie. Dette trekkes frem som hovedformålet med ferien for de som legger påskeferie til Norge. Og det er ferie på hytta og hjemme som er det foretrukne, sier Pettersen.

For de som tilbringer påskeferien i Norge er det Viken og Innlandet i tillegg til Trøndelag som er destinasjonene med størst oppslutning.

Det er pris og folks private økonomi som betyr mest når nordmenn planlegger ferien sin i 2024. For påsken er det spesielt de med høyere utdanning og lønn over én million, som sier de skal ha ferie.

– Folk med husholdningsinntekt på én million eller mer, 44 prosent, planlegger påskeferie i år, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS