Reiseliv

Passasjerer på LAX flyplass går med kofferter og venter i kø for innsjekking, med beskyttende ansiktsmaske for å beskytte mot covid-19.

Ber USA skrote innreisekrav og munnbindpåbud

Den amerikanske reiselivsbransjen ber nå regjeringen om å fjerne de strenge innreisekravene til USA. Bl.a. vil man ha vekk testplikten for fullt vaksinerte, og påbudet om bruk av munnbind, melder nyhetsbyrået Reuters.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonen U.S Travel Association har sendt brev til det hvite hus om at det må bli slutt på kravet om å bruke munnbind på fly og flyplasser som nylig ble forlenget til 18 april. De ber også om at fullvaksinerte skal slippe å måtte ta en korona-test før de går på flyet til USA, skriver nettstedet flysmart24.no

– Det er lite fornuftig å opprettholde testkravet før avreise for innkommende flypassasjerer når den amerikanske regjeringen ikke krever negative tester ved andre amerikanske grensepunkter, heter det bl.a. i brevet fra USAs reisesjef Roger Dow.

Lavere etterspørsel grunnet krigen i Ukraina

Mange amerikanere dropper nå flyreisen til Europa denne sommeren. Dette har også påvirket det norske markedet, og førte blant annet til at flyselskapet Norse Atlantic Airways nylig besluttet og utsette oppstarten av sine avganger fra Norge til USA.

Powered by Labrador CMS