Reiseliv

For å ære cruisepioneren Knut Kloster, har NCL nå oppført en stor utstilling i cruiseterminalen ‘The Pearl of Miami’, i PortMiami.

Cruisepionéren Knut Kloster hylles i Miami

Den nå avdøde norske skipsrederen, Knut Kloster, er en av cruiseindustriens mest betydningsfulle personer gjennom tidene.

Publisert Sist oppdatert

­Med et ønske om å samle mennesker til sjøs, grunnla Kloster fundamentet til Norwegian Cruise Line (NCL) i 1966, og senere, i 1980, lanserte han datidens største cruiseskip. Med den nyoppførte Knut Kloster Hall i NCLs cruiseterminal i PortMiami, vil årlig 1 million cruiseturister fra hele verden minnes Klosters virke.

Knut Kloster var pionéren som tidlig så cruisefartens store potensiale. Han var gründeren bak den i dag Miami-baserte cruisegiganten NCL. Han hadde et unikt øye for innovasjon og hadde en klar visjon om å skape reiseopplevelser til sjøs gjennom å forvandle cruiseskip til flytende ferieresorts.

For å ære den norske visjonæren har NCL nå oppført en stor utstilling i cruiseterminalen ‘The Pearl of Miami’, i PortMiami. Terminalen besøkes årlig av flere enn 1 millioner reisende, som nå kan bli bedre kjent med Knut Kloster og hans imponerende visjon og betydning for cruiseindustrien.

— Knut Kloster turte å tenke stort i en tid der sjøfart primært var forbeholdt transport. Den nye utstillingen i ‘The Pearl of Miami’ gir et innblikk i utviklingen av NCLs flåte gjennom de siste seks tiår. Terminalens fargevalg og design er inspirert av hvite skip, som var særlig karakteriserende for NCL i Klosters tid. Å dedikere terminalens hovedhall til minne om Knut Kloster, er derfor bare på sin plass, sier Kevin Bubolz, NCLs Vice President og Managing Director Continental Europe, Middle East & Africa.

Et fyrtårn innen cruiseindustrien

Knut Kloster ble født i Oslo 2. april 1929, og fikk alt i ung alder ansvaret for familiens virksomhet, Kloster Rederi. Sammen med forretningspartner Ted Arison, grunnla han i 1967 Norwegian Caribbean Lines, som i 1987 endret navn til Norwegian Cruise Line.

Kloster satte ikke bare standarden for NCL, men for hele cruiseindustrien. Som den første i bransjen kjøpte han i 1977 Great Stirrup Cay, en privat øy i Bahamas, forbeholdt selskapets gjester, og som den dag i dag eies av NCL. I 1980 introduserte Kloster skipet SS Norway. Cruiseskipet var det største i verden, hele 4 ganger større enn resten av NCLs flåte, og banet med dette veien for moderne cruiseskip, slik vi kjenner dem i dag.

I den nyåpnede Knut Kloster Hall i Miami er det utstilt en 11-fots høy modell av SS Norway. Samme modell var for 40 år siden utstilt ombord på skipet SS Norway.

Knut Kloster gikk bort i 2020 i en alder av 91 år. Hans pionerånd og innovative tilnærming til cruiseindustrien, med særlig fokus på gode reiseopplevelser, lever den dag i dag videre gjennom NCL. For eksempel det populære ‘Freestyle Cruising’-konseptet, der reisende, siden lanseringen i 2020, har kunnet nyte skreddersydde cruiseopplevelser, hvor blant annet dedikerte spisetider og kleskoder hører fortiden til.

Powered by Labrador CMS