Reiseliv

Cruiseselskapene revurderer cruise i Østersjøen, på grunn av Russlands angrep på Ukraina

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Cruise Line og de andre cruiseselskapene som opererer på Østersjøen, ser seg om etter alternative anløpssteder, etter Russlands invasjon av Ukraina.

- Vi ser etter alternative havner i dette øyeblikk, sier Mark Kempa, executive vice president og CFO i Norwegian Cruise Line Holdings, til bransjenettstedet Cruise Industry News.

Norwegian Cruise Line Holdings opererer varemerkene Norwegian Cruise Line, Oceania og Regent.

- Hvis vi ikke kan anløpe St.Petersburg er det mange alternative havner i de omliggende landene, sier selskapets president og CEO, Frank Del Rio.

- Det er skuffende, fordi St. Petersburg er en av kronjuvelene på et baltisk cruise, men det finnes absolutt alternativer, sier Del Rio.

- Dette er noe vi har tenkt på som et “worst case” scenario, men hvis vi ikke kan anløpe St. Petersburg og områdene rundt, er det fullt av andre havner i Skandinavia vi kan anløpe isteden, sier Mark Kempa.

De store cruiseselskapene, som Carnival Corporation, Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line Holdings falt på børsen samtidig som Putins soldater angrep Ukraina.

Drivstoff til skipene, Marine Gas Oil, har steget jevnt og trutt de siste månedene, men er nå økt ytterligere, til over $800 per metric tonn, dette er nesten tre ganger høyere enn i 2020 og vil komme til å påvirke prisene på cruise.

Etter Russlands okkupasjon av Krim i 2014, kansellerte de fleste selskapene sine cruise i Svartehavet, det samme vil antageligvis skje nå.

Powered by Labrador CMS