Reiseliv

Spanske Volotea inntar snart det norske markedet, og er nok en gang kåret til Europas beste lavprisselskap.

Det spanske flyselskapet Volotea inntar snart det norske markedet

Selskapet er også nok en gang kåret til Europas beste lavprisselskap.

Publisert Sist oppdatert

­Det har skjedd i den årlige World Travel Awards 2024-kåringen. Det er tredje gangen på fire år at dette selskapet stikker av med seieren, skriver Flysmart24.

Nå står Norge for tur. Fra neste måned åpner selskapet sin første rute her i landet.

Beseiret Norwegian

Det er ikke bare i denne konkurransen selskapet fyker rett til topps.

Også på en annen årlig internasjonal kåring, World Airline Awards, har Volotea blitt kåret til beste selskap to år på rad.

Årets seier kommer etter at flyselskapet har blitt stemt foran andre nominerte lavprisselskaper som Norwegian, Ryanair, Wizz Air, Vueling, Jet2, EasyJet og Aer Lingus.

– Det er en stor ære å bli valgt for denne utmerkelsen gjennom en avstemningsprosess som involverer bransjeeksperter, reisepersonell og publikum, skriver selskapet i en melding.

Volotea har valgt en noe annen profil enn de fleste andre konkurrenter.

Mindre byer

Mens Norwegian, Wizz Air og EasyJet har valgt å satse på reiser fra hjemmemarkedene til de kjente og populære destinasjonene i Europa, har Volotea valgt å satse på de mindre byene.

Derfor finner man for eksempel ikke Volotea på ruter fra Norge til de store reisemålene, men dukker opp på en nisjerute som Lyon – Oslo. Den åpner 12. april.

Det gikk ikke lang tid fra Volotea lanserte sin Lyon-rute til Norwegian satset på den samme ruten.

Nå blir det plutselig to konkurrenter på denne strekningen, som til nå ikke har hatt direktefly i det hele tatt.

Bite i seg spådom

Selskapet har etablert seg med baser i Spania, Italia, Frankrike, Hellas og Tyskland. Fra mindre flyplasser i disse landene har selskapet så satt opp ruter til knutepunkter i andre land.

Denne satsingen gjorde at mange dømte Volotea et kort liv da det ble startet i 2011. De samme har måttet bite i seg alle slike spådommer.

Selskapet leverer gode overskudd og vokser.

Over 40 fly

Volotea har satset på en enhetsflåte bestående av de europeiske Airbus-flyene. Det har 44 fly i flåten, 24 fly av typen Airbus A320 og 20 fly av de noe mindre A319-flyene.

I år har selskapet fått tre nye Airbus A320-fly inn i flåten. De skal settes i drift fra april, samme måned som Volotea starter sin nye rute til Oslo.

Volotea er relativt ukjent i Skandinavia. De eneste rutene selskapet hadde i Skandinavia før Oslo kom på kartet, var to ruter til Danmark – mellom København og Marseille og Nantes i Frankrike. Siden har Verona i Italia kommet til.

Powered by Labrador CMS