Reiseliv

Myndighetene på Mallorca ønsker å dempe belastningen på natur og miljø, og vil ha færre besøkende, men som betaler mer enn i dag.

Ekstra politi på Mallorca for å stanse usivilisert oppførsel

Øya skal unngå at uhemmet fyll og kriminalitet dukker opp igjen – slik det var før pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Øya ser ut til å bli en alle tiders feriehit i sommer, også fra Norge. Det er imidlertid ikke alle som kommer for å slappe av og lade batteriene skriver flysmart24.no.

Det er gruppen av unge mennesker som setter kursen for partystedene Magaluf og Playa de Palma, og som ikke har andre ferieplaner enn å feste uhemmet døgnet rundt.

De ruser seg på både alkohol og narkotika, som igjen fører til annen kriminalitet og prostitusjon. Nå har myndighetene sørget for forsterkninger som skal overvåket ferielivet på øya.

Turistnæringen ber om at politiet utøver en streng kontroll, og passer på at lovverket blir fulgt.

Presidenten for mallorkanske Hotel Federation, Maria Frontera, sier rett ut at de ønsker denne turismen stanset og at den er antisosial, uønsket og at den skal bli borte.

Etter at årets sesong åpnet for noen uker siden har det vært noe tegn til bedring i situasjonen. Festingen har ikke vært like intens som tidligere. Dette skyldes trolig tiltak som har vært satt inn for å dempe tilgangen på alkohol og dermed også redusere mulighetene for bareiere og lokke med billg sprit.

Myndighetene håper nå trenden fortsetter, men det er først i juni at hordene av festklare ungdom fra det nordlige Europa, pleier å sette sitt preg på øya. Øya ønsker fremover og dempe belastning på natur og miljø, og ønsker færre besøkende, men som betaler mer enn i dag.

Powered by Labrador CMS