Reiseliv

Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv i Virke.

En av fire skal ha høstferie

Virkes Reisepuls viser at det fortsatt er reiselyst og en av fire nordmenn planlegger høstferie. Likevel viser tallene en viss nedgang fra tidligere år.

Publisert Sist oppdatert

­Blant de som planlegger høstferie er det over halvparten som vil tilbringe ferien i utlandet, og da er det Syd-Europa som gjelder.

– Nordmenn, spesielt i Syd-Norge, opplevde en ganske våt sommerferie med mye dårlig vær, og det er mange som vil sikre seg sol og varme i høstferien, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv.

Reisemål som er på topp for de som reiser til utlandet i høstferien er Spania (36 prosent), etterfulgt av Hellas (14 prosent), Italia (12 prosent) og Sverige (9 prosent). De norske reisearrangørene melder at bestillingene for høsten tikker inn i stor fart og mange avganger er fulle, men at det fortsatt mulig å finne restplasser.

Mange vil hevde at det er på høsten Norge er på sitt vakreste og når nordmenn tar høstferien i hjemlandet, er det først og fremst fjellet som lokker, med Viken (22 prosent) og Innlandet (19 prosent), som er reisemålene med størst oppslutning.

Høstferien er familietid og det er mange destinasjoner som Norefjell, Trysil og Hafjell, som har utviklet svært gode sykkeltilbud tilpasset barnefamilier, fortsetter Pettersen.

Resultatene i undersøkelsen viser at formålet med høstferien er å være sammen med familie og venner, og den tilbringes på hytta, eller hjemme.

Totalt har 2 000 respondenter deltatt i undersøkelsen som ble gjennomført i april 2023.

Powered by Labrador CMS