Utstillingen på Vikingodden på bryggen i Tønsberg, skal stå frem til 29.august.

Feirer 60 år med spansk kultur med utstilling i Tønsberg

27.juni, innviet Spanias Turistkontor sin nye utstilling "60 år på vandring", som markerer kontorets tilstedeværelse i Norge helt siden 1964.

Publisert

Navnet på utstillingen referer ikke bare til antall år kontoret har eksistert i Norge, men også til utviklingen i de norske turisters preferanser opp gjennom årene. Fra den spede start på 60- tallet, da Spania- turistene hovedsakelig dro for å oppleve sol og sangria, og frem til i dag, hvor en aktiv ferie og da gjerne ispedd litt vandring, vel så gjerne står i fokus. Store deler av utstillingen er derfor dedikert pilegrimsvandringene til Santiago de Compostela.

Utstillingen er å finne på Vikingodden på bryggen i Tønsberg og skal stå frem til 29.august. På markeringen samlet det Spanske Turistkontoret et knippe gode samarbeidspartnere og kollegaer. Både ordføreren i Tønsberg, Frank Pedersen, samt Fylkesvaraordfører i Vestfold fylke, Ellen Eriksen, kom og kastet glans over markeringen. I tillegg deltok representanter fra Torp flyplass, diverse reisebyråer og presse, samt deltakere fra Kristina-løpet, Formidlergruppen Prinsesse Kristina av Tunsberg og ikke minst Pilegrimsfellesskapet St. Jakob. Sistnevnte, med Eivind Luthen i spissen, har vært en god samarbeidspartner opp gjennom årene og har sjenerøst lånt ut plass til utstillingen ved siden av båtbyggerne på Vikingodden.

Lyst til å lære mer om bakgrunnen til Spanias turistkontor, oppstarten til den berømte Miró-logoen og kanskje se litt av Spanias turistkampanjer opp gjennom årene? Og er du nysgjerrig på hvem denne Prinsesse Kristina er? Alt dette, samt en oversikt over åtte av de viktigste vandrerutene til pilegrimsmålene Santiago de Compostela og Caravaca de la Cruz, kan du oppleve i Tønsberg i sommer.

 

Powered by Labrador CMS