I år er det 44 prosent som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse.

Flere vil reise utenom høysesongen om sommeren

Reiselysten er fortsatt høy og 64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år, mot 45 prosent som oppga det samme i 2023.

I år er det imidlertid 44 prosent (av de 64 %) som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Dette viser en trend om at vi ønsker å reise utenfor høysesongen og heller spre reisene mer utover året.

- Over seksti prosent oppgir at de planlegger en feriereise utenlands i 2024, men færre enn tidligere vil reise i løpet av sommeren. Det kan være en naturlig reaksjon på reisebransjens underkapasitet i forhold til en svært høy etterspørsel – noe som igjen fører til høyere priser i høysesongen, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

 Ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse har nesten halvparten på en eller annen måte tilpasset reisene etter den økonomiske situasjonen. De aller fleste søker ekstra nøye etter billige flybilletter for å kunne reise på en utenlandsferie.

- Prisøkninger, inflasjon og en generelt anstrengt økonomisk situasjon, fører til at reisende i økende grad ser etter billigere billetter. Det er mye penger å spare for dem som har mulighet til å reise i lavsesongen, sier Ellen Wolff Andresen.

 

Powered by Labrador CMS