Reiseliv

Etter å ha stått tomt i flere måneder, skal det største bygget på toppen av Fløyen få nytt liv. Håpet er å kunne åpne en totalrenovert restaurant i påsken 2024.

Fløyen vil åpne totalrenovert restaurant i 2024

Fløyen skal bruke rundt 100 millioner på ny attraksjon. Det ville ikke vært mulig uten den utskjelte cruiseturismen, mener selskapet.

Publisert Sist oppdatert

­Selskapet kjøpte bygget i 2013 med mål om å selv ha kontroll på tomta.

– Kortreist kvalitetsmat, bistro, utsikt, selskapslokaler og konferanserom er blant stikkordene for huset. Arbeidet skal forhåpentligvis starte allerede i sommer, forteller Nybø.

Avhengig av inntekter fra Cruisenæringen

Årlig er det om rundt to millioner påstigninger på Fløibanen. 60 prosent av dette er såkalt internasjonal trafikk.

Her kommer størstedelen av Fløyens inntekter fra. I år ventes en total omsetning på 140 millioner kroner. Rundt 30 prosent av gjestene kommer fra den utskjelte cruiseturismen, viser beregninger gjort av Fløyen selv.

- Det er ikke å fornekte at Fløibanen er tuftet på at det kommer folk til Bergen via sjøveien, fortsetter Nybø.

Nybø er tydelig på at uten dagens inntekter fra cruiseturismen, ville ikke det delvis kommunaleide selskapet kunne gjøre investeringer i hundremillionersklassen.

- Det sier seg selv. Om potensielt 20 - 30 prosent av driftsresultatet vårt hadde forsvunnet, så hadde vi ikke fått gjort så mye.

Innbyggerne er negative til forslaget

Tidligere i år presenterte Visit Bergen en innbyggerundersøkelse, som avdekket at et stort flertall av innbyggerne i sentrumsbydelen Bergenhus var negative til cruiseturismen, og synes det var for mange cruiseturister.

Fløyen og Nybø har meldt seg inn i debatten for å kaste lys over det positive reiselivet gjør - også for bergenserne. Den nye Fløirestauranten skal være til glede både for lokalbefolkningen og besøkende.

Powered by Labrador CMS