Reiseliv

Evjua Strandpark har i dag bl.a. 90 helårs campingvognplasser, 40 dropin-plasser, 150 båtplasser og bryggerestaurant.

God campingsommer ved Mjøsa, til tross for mye regn på slutten

Totenvika midt mellom Minnesund og Gjøvik, er kjent for å produsere store mengder grønnsaker som selges over hele landet. Her ligger også Evjua Strandpark helt nede ved Mjøsas strandkant, i vanligvis idylliske og landlige omgivelser. Men i august kom storflommen, Mjøsa gikk over sine bredder og førte til store problemer på Evjua Strandpark.

Publisert Sist oppdatert

­Evjua Strandpark ble startet midt på 1980-tallet. Det begynte med noen båtplasser, så ble det camping og etterhvert hytter. I dag har de rundt 150 båtplasser, 90 helårs campingvognplasser, 40 dropin-plasser og bryggerestauranten Viken II, etter modell av en dampbåt som gikk på Mjøsa i gamle dager. De har også to nye panoramahytter, en gårdshytte samt den historiske Kapteinsboligen, der kaptein Einar Haugland bodde mens han var kaptein på Skibladner fra 1947-1969. Evjua Strandpark eies av gründeren Ola Reinsby og hans familie, i dag drives selskapet av sønnene, sammen med ansatte.

– Til tross for at det har vært variert vær i de tre-fire fellesferieukene, er vi omsetningsmessig omtrent der vi var på samme tid i fjor, da været var veldig fint. Det er tydelig at svært mange fortsatt er glade i å reise innenlands på ferie, det har virkelig vært full rulle med camping og hytter hele sommeren. Vi har også mange gjester som holder til her permanent med vogn eller bobil. Det er stor variasjon i gjestene som kommer på de 40 dropin-plassene, svært mange norske, av utlendingene er de fleste fra Tyskland og Nederland. De fleste av døgngjestene har bobil, kanskje 60 prosent. Vi har også endel teltplasser, der har det også stort sett vært fullt av gjester i sommer, de ankommer både med bil, sykkel og til fots fra Totenåsstien, sier booking- og kundeansvarlig Ole Anders Froknestad.

De nye Panoramahyttene står på påler "litt uti Mjøsa", kun et steinkast fra Skibladnerbrygga.

Panoramahytterute i Mjøsa

– De unike Panoramahyttene med idyllisk utsikt over Mjøsa, har virkelig fått fenomenalt god respons fra gjestene. Om sommeren står hyttene på påler «litt uti Mjøsa», kun et steinkast fra Skibladnerbrygga. Der kan gjestene se D/S Skibladner, verdens eldste dampdrevne hjulbåt i rutemessig drift, anløpe Evjua kun 50 meter fra verandaen. I vintersesongen er hyttene plassert lengre oppe på det vi kaller Panoramarekka, grunnet vinterfrost og vårflom. På sikt har vi planer om å skaffe oss noen flere hytter, vi har god plass. Evjuas feriehus, Kapteinsboligen, er pusset opp i flott maritim stil, samtidig som det er oppgradert med alle moderne fasiliteter. Her er det to store stuer, fullt utstyrt kjøkken, bad og fire store soverom, sier Froknestad.

Lengre campingsesong

– Vi i Evjua Strandpark prioriterer sterkt miljøbevissthet, og vi har vært sertifisert gjennom Green Key siden 2018. Som en del av vår bærekraftige tilnærming har vi blant annet satt opp flere solfangeranlegg i området, Panoramahyttene har isolasjon fra sau og kledning fra Thermowood og vi benytter Oeko-Tex og andre miljøsertifiserte produkter i sengetøy og renhold. Våre kontorer er også plassert på den økologisk drevne gården «Reinsby», som ligger rett ovenfor Evjua Strandpark.

Vi er tilgjengelige på flere store bobil- og campingportaler, og vi prøver å være godt synlig på alle digitale plattformer gjennom vår digitale markedsføringsstrategi. Våre overnattingsenheter, inkludert Panoramahyttene, er tilgjengelige både på våre egne nettsider og gjennom plattformer som Airbnb, Booking.com, m.m. Vi har også lagt merke til at campingsesongen varer lengre nå enn tidligere og særlig utenlandske gjester kommer både i august og september, avslutter Ole Anders Froknestad.

Powered by Labrador CMS