Reiseliv

Hackere stengte Skandinavias største hotellbookingsystem

Booking- og betalingssystemet til over 900 hoteller og serveringssteder i Norge, Sverige og Danmark, har siden 9.juni vært angrepet av hackere. AK Techotel, som leverer administrasjonssystemet Picasso, har nå betalt løsepenger for å få systemet til å fungere igjen. De norske brukerstedene skal nå være online, det jobbes fortsatt intenst med å åpne systemet i de andre landene. En løsning forventes tidligst i løpet av fredag 18.juni.

Publisert Sist oppdatert

Bookingsystemet er livsnerven for virksomhetene, når det ikke funger har de for eksempel ikke oversikt over hvem som har bestilt, når det er bestilt og om bestillingen er betalt eller ikke. Techotel Picasso er kjernen i en rekke produkter utviklet for å hjelpe hotelleiere å administrere bestillinger, økonomi og administrasjon av sin virksomhet.

Mange hoteller og serveringssteder i Norge, Danmark og Sverige fikk store problemer i slutten av forrige uke. Hackere angrep softwaresystemet og krevde løsepenger i kryptovaluta for å låse det opp igjen.

Nå jobber AK Techotel blant annet med å re-installere og rense servere, for å forsikre seg om at de ikke er angrepet av virus.

Powered by Labrador CMS