Reiseliv

Koronasmitte på hurtigruta Midnatsol. Her er den fotografert i Tromsø tidligere

Hurtigruten får en million i bot etter smitteutbrudd

Publisert Sist oppdatert

Troms politidistrik melder at selskapet får 1 million i bot, skipets kaptein får 30 000 kroner i bot, og skipslegen får 40 000 kroner i bot.

Fredag 31 juli ble det påvist coronasmitte blant flere av mannskapet og passasjerene når de ankom Tromsø, skriver VG.

Denne helgen startet politiet etterforskning både av selskapet «Hurtigruten», men også personer i rederiet eller på skipet om hvorvidt de skulle ha iverksatt tiltak for å redusere smitterisiko.

29 passasjerer og 42 ansatte testet positvt for coronavirus og flere kommuner måtte håndtere syke fra skipet etter at Hadsel kommune tipset om mulig smitte ombord. Folkehelseinsituttet anbefalte derfor Hurtigruten samme dag, og informere reisende samt gjennomføre testing.

Politiets gjennomgang viser at rederiet likevel unnlot å gjøre dette.

Statsadvokat Jørn Bremnes hos Troms og Finnmark statsadvokatembeter, mener overtredelse er av vesentlig karakter.

– Overtredelsen vurderes å være vesentlig, med tanke på antall passasjerer og mannskap, sykdommens art, alvor og smittsomhet, og faren for videre smitte, sier Bremnes.

Advokat Berit Reiss-Andersen, som representerer Hurtigruten sier det er et komplisert saksforhold, som reise en rekke rettslige utfordringer. Derfor skal vi bruke helgen og de neste dagene på å gå gjennom detaljene i forelegget, og hva det betyr for selskapet, sier hun.

Powered by Labrador CMS