Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret.

Investorer vil kjøpe Trollstigen

Grunnet høy risiko for steinras er Trollstigen stengt ut 2024, til skade for det lokale næringslivet. Nå står private investorer klare til å kjøpe veien.

Publisert

Den 20. juni ble det besluttet at Trollstigen i Møre og Romsdal skulle stenges på grunn av rasfare. Manglende sikringsarbeid medfører at en av Norges mest besøkte turistattraksjoner vil være stengt ut året, skrev fylkeskommunen i en pressemelding.

Til Romsdals Budstikke forteller reiselivsgründeren Erik Berg at det er private investorer som er klare til å ta regningen dersom fylkeskommunen ikke har midlene til å ivareta veien.

– Vi kan ruste opp veien, vi kan holde den ved like og vi kan ta betalt fra dem som kjører Trollstigen. Vinn-vinn for alle parter. Vi kan lage et eget selskap som overtar Trollstigen, sier Berg.

Turistnæringen i området frykter betydelige økonomiske tap som følge av beslutningen. Flere lokale aktører har allerede opplevd avbestillinger og tapt inntekt, ifølge Dagbladet.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var på befaring på Trollstigen på onsdag. Selv om det er fylkeskommunen som drifter veien, lovet ministeren å undersøke om staten hadde mulighet til å bidra til sikringsarbeidet.

Powered by Labrador CMS