Reiseliv

Turister og beboere nyter kvelden på Spanish Steps i Roma, fredag 7.

Italia letter på koronatiltakene for utenlandsturister

Publisert Sist oppdatert

Turister i Italia vil framover få lov til å dra på restaurant og bo på hotell selv om de ikke er vaksinerte mot eller har blitt friske fra covid-19.

De må imidlertid avlegge negativ koronatest, avgjorde landets myndigheter onsdag. De nye reglene omfatter turister og forretningsreisende som ikke har blitt vaksinert med en EU-godkjent vaksine, for eksempel de som er produsert i Russland og Kina.

Turistnæringen har klaget på at folk har kunnet reise inn i Italia uten å være vaksinert om de testet negativt, for så å ikke få innpass ved restauranter og på hoteller.

Det er også bestemt at skoleklasser kun skal gå over til hjemmeundervisning om det blir påvist mer enn fem koronatilfeller, opp fra to. Vaksinerte barn er unntatt fra dette, og får alltid møte på skolen.

Den italienske regjeringen ønsker også å forlenge det grønne koronapasset på ubestemt tid for italienere som har fått to vaksinedoser og en påfyllingsdose, og for dem som har fått to doser og deretter har blitt friske etter koronasykdom.

Powered by Labrador CMS