Reiseliv

Solnedgang i Lanzarote

Kun en av fire har en plan for årets sommerferie

Korona-pandemien har endret nordmenns holdning til det å planlegge sommerferien, skriver nettstedet flysmart24.no.

Publisert Sist oppdatert

Dette er tall som kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, mener er svært overraskende:

– Absolutt. Ingen hadde ventet å se slike tall etter to års innestenging. Disse tallene betyr at det fremdeles er 3,3 millioner nordmenn som ikke har en plan for årets viktigste ferie, sier Berge.

Tallene er fra en fersk undersøkelse fra Norstat, gjennomført for Schibsted konsernet. 76 prosent svarer at de ikke har planlagt sommerferie enda. Bare 4 prosent svarer at de har planene klare.

Berge sier han forventet at nordmenn nå endelig var klar for å reise utenlands igjen. Mange har forventet at nordmenn ville hoppe på de første tilbudene om å reise til de populære ferielandene langs Middelhavkysten, eller til nærmere strøk som Sverige og Dannmark.

– Slik er det altså ikke. Det er tydelig at ferieplanleggingen har fått seg en knekk, og at folk er mer tilbakeholdne enn vi tror. Mange er fremdeles usikre og vil nok fortsatt se utviklingen an før de bestemmer seg, sier Berge.

Undersøkelsen fra Norstat ble riktignok gjort før krigen i Ukraina startet, men fikk meg seg forspillet og saberraslingen der spekulasjoner om russisk invasjon var fremtredene i nyhetsbilde.

Powered by Labrador CMS