Reiseliv

Menn bruker dobbelt så mye penger på ferie som kvinner

En undersøkelse viser at nordmenn er villige til å betale store summer for ferie i år. Etter to år med pandemi og restriksjoner, er det mange som gleder seg til en etterlengtet utenlandsferie.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse gjort av Norstat, skal nordmenn som skal på påskeferie i utlandet bruke rundt 20.000 kroner i snitt. Ser man nærmere på tallene viser undersøkelsen at enkelte er villige til å betale enda større summer, i flere tilfeller er det snakk om summer fra 50.000 kroner og oppover, skriver tv2.no

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Thea Olsen forteller at dette henger sammen med at mange nordmenn har endret forbruket gjennom pandemien, og redusert pengebruken på reiseliv, restaurant og kultur.

– Vi har blitt tvunget til å tilbringe mye av tiden i hjemmene våre, og mange har av den fylt opp sparekontoene sine. Ved gjenåpningen skal penger igjen vris mot forbruk, og jeg tenker det er fornuftig å ikke åpne lommeboken for mye, sier hun.

Mange gleder seg til en etterlengtet utenlandsferie etter 2 år med pandemi.

Ifølge Norstat undersøkelsen skal nordmenn som skal på påskeferie i utlandet bruker i snitt 20 000 kroner. Enkelte er villige til å betale fra 50 000 og oppover.

Menn bruker mer

Olsen synes det er interessant at det er stor forskjell mellom menn og kvinner.

– En betydelig høyere andel menn planlegger å reise på utenlandsferie i påskeferien sammenliknet med kvinnene. I tillegg skal de bruke nærmere dobbelt så mye som kvinnene, forteller hun.

Er det en ting mange par krangler om i hjemmet, så er det penger, tror Olsen.

– Kan dette by opp til feriekrangel på hjemmebane for dem som har partnere? Kanskje mennene har et betydelig større behov for å komme seg vekk fra hjemmet etter to år med pandemi? Det tyder jo i det minste på at tiden for gutteturer er kommet, sier hun med et smil om munnen.

Powered by Labrador CMS