Reiseliv

Norwegian Viva har plass til 3100 gjester.

NCL får nytt Prima Class skip

Norwegian Cruise Line (NCL) har nettopp fått levert sitt nyeste skip, Norwegian Viva, som er det andre av totalt seks skip i rederiets nye skipsklasse, Prima Class.

Publisert Sist oppdatert

­Leveringen fant sted på det italienske verftet, Fincantieri i Marghera, hvor det 294 meter lange cruiseskipet er bygget. Skipets jomfrureise starter den 10. august – et ni-dagers cruise i Middelhavet fra Trieste til Lisboa, med stopp i Split, Livorno, Civitavecchia, Cannes og Ibiza. Med Norwegian Viva har NCL nå en flåte på 19 moderne cruiseskip.

– Konstruksjonen av så flotte cruiseskip som Prima Class-skipene kan kun gjøres i samarbeid med et kompetent verft som Fincantieri. Leveransen av Norwegian Viva markerer en viktig milepæl for NCL og neste uke ønsker vi gjestene velkomne ombord for første gang, sier David J. Herrera, President for NCL.

Norwegian Viva er nummer to av totalt seks Prima Class-skip, som NCL skal lansere frem til 2028. Alle skipene forventes å bli bygget ved det italienske verftet Fincantieri.

Norwegian Viva er 294 meter langt, veier 143.535 bruttotonn og har plass til 3100 gjester. Området ved de store åpne dekkarealene gir en følelse av romslighet, som man ikke tidligere har opplevd på moderne cruiseskip.

Fra august til november seiler Norwegian Viva til kjente destinasjoner i Middelhavet og De greske øyene. Når varmen avtar i Syd-Europa, går turen over Atlanteren til Miami, hvor skipets offisielle dåp finner sted den 28. november. Fra desember 2023 til mars 2024 seiler Norwegian Viva sin første sesong i Karibien, med hjemmehavn i Puerto Rico.

Powered by Labrador CMS