– Den tradisjonelle Danmarksferien eller Sydenturen, blir vesentlig mye dyrere enn det vi er vant med fra noen år tilbake, på grunn av valutakursene vi har i dag, sier Elisabeth Landsverk, privatøkonom SpareBank 1 Østlandet

Nordmenn som ferierer i utlandet bruker fire ganger så mye penger

En ny undersøkelse viser at andelen nordmenn som skal feriere i utlandet i sommer er den laveste på 10 år. 37 % skal feriere i utlandet, mens 45 % skal tilbringe ferien i Norge. De som skal utenlands, bruker fire ganger så mye penger som norgesturistene.

Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra SpareBank 1. I gjennomsnitt vil nordmenn bruke drøyt 19.000 kroner på årets sommerferie. Det er omtrent det samme som i fjor. De som bruker mest, er de som legger hele sommerferien til utlandet, med et gjennomsnitt på 41.000 kroner. De som ferierer i Norge vil til sammenligning bruke 10.500 kroner.

– De som blir i Norge i sommer legger opp til en rimeligere ferie. De fleste planlegger å være hjemme og dra på aktiviteter i nærområdet. Ferie på hytta er en god nummer to, mens mange også vil besøke og bo hos familie. Alle disse alternativene gjør ferien rimeligere. Sommerferien kan bli fin uten å tømme lommeboka helt, sier Elisabeth Landsverk, privatøkonom i SpareBank 1 Østlandet.

 Svak krone påvirker

Nærmere dobbelt så mange oppgir at svak krone (10 %) heller enn dyrtid og høy rente (6 %) fører til at de dropper utenlandsturen i sommer.

– Den tradisjonelle Danmarksferien eller Sydenturen blir vesentlig mye dyrere enn det vi er vant med fra noen år tilbake, på grunn av valutakursene vi har i dag. Det at folk velger bort utenlandsferie på grunn av valutakursen viser at folk er opptatt av økonomi når de legger ferieplaner, sier Landsverk.

 1 av 3 har gjort ett eller flere økonomiske tiltak for å få råd til sommerferien i år. Dette inkluderer å spare opp penger, kutte i vanlig forbruk, selge ting, kjøpe mer brukt og leie ut bolig/hytte.

 Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse for Sparebank 1 i tidsrommet 30. april - 6. mai blant et landsrepresentativt utvalg på 1180 personer over 18 år.

 

Powered by Labrador CMS