Reiseliv

Ny cruiseferge til Sørlandet fra Nederland

Fra og med denne måneden skal rederiet Holland Norway Lines seile mellom Kristiansand og Eemshaven i Nederland tre dager i uka, med det innleide cruiseskipet Romantika.

Publisert Sist oppdatert

– Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timers tog- eller biltur unna en rekke spennende europeiske destinasjoner, sier Bart Cunnen, administrerende direktør i Holland Norway Lines i en pressemelding fra det nystartede rederiet.

Holland Norway Lines, som både har både norske og nederlandske eiere, har i halvannet år arbeidet med planene som nå offentliggjøres. Rederiet har inngått en langsiktig avtale med Tallink Grupp om å leie cruisefergen Romantika. Det moderniserte skipet har 700 lugarer og vil frakte inntil 1500 passasjerer og 350 biler på hver overfart.
Cunnen opplyser at skipet kan ta hele 2500 passasjerer, men antallet begrenses til 1500 for å sikre en behagelig og romslig overfart for alle.

18 timers reise

Seilingene mellom Norge og Nederland vil ta 18 timer, med avgang fra Kristiansand hver onsdag, fredag og søndag kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven nord i Nederland kl. 09.00 neste dag. Fra Eemshaven seiler skipet hver tirsdag, torsdag og lørdag klokken 1500, med ankomst i Kristiansand kl. 09.00 neste dag.

Powered by Labrador CMS