Fagskolen i Viken starter ettårig studium i «Reiselivsledelse».

Nytt studium i reiselivsledelse

Norsk reiseliv mangler ledere, og mange reiselivsledere mangler relevant utdanning. Derfor starter Fagskolen i Viken til høsten et ettårig studium i «Reiselivsledelse».

Publisert

Reiselivsnæringen er en av de mest dynamiske og hurtigvoksende sektorene i dagens globale økonomi. Samtidig øker kravene til formell utdanning og relevant kunnskap hos dagens og morgendagens reiselivsledere. Med det nye studiet skal gapet tettes.

Det nye studiet gir 30 studiepoeng og er samlingsbasert, der studentene gjennomfører nettbasert studie på hjemstedet, kombinert med noen samlinger i løpet av studieåret. Deltidsstudiet går over ett skoleår.

- Vår utdanning i reiselivsledelse skal gi studentene ny og verdifull kunnskap og relevante teoretiske og praktiske ferdigheter, med en sterk etisk forankring. Studiet ledes av høyt kvalifiserte forelesere med lang og bred erfaring fra reiselivet, forteller utdanningsleder Mette Marthinsen, ved reiselivsutdanningen Fagskolen Viken.

 Øker verdiskapingen

- En travel sommer for reiselivet er i full gang. Samtidig legges planer for en utvidet sommersesong og kanskje helårsturisme. Norsk reiseliv satser på å nå målet «hele Norge – hele året», for å øke verdiskapingen lokalt og nasjonalt. Vi er derfor stolte av å kunne presentere dette studiet med oppstart allerede til høsten, sier rektor ved Fagskolen i Viken, Eirik Haagensen.

Fagskolen i Viken er Norges største offentlige institusjon innenfor høyere yrkesfaglig utdanning.

 Tips en kollega

- Vi vet at det er mange som er i full jobb innenfor reiseliv som ønsker en slik kompetanse, men at en utdanning og videreutdanning på et fast studiested er vanskelig å kombinere med jobb og familieliv. Derfor utvider Fagskolen Viken sin satsing på reiselivsfaget med dette samlingsbaserte studiet. Den erfarne lærerstaben og eksterne eksperter sikrer at utdanningen oppleves som relevant og nyttig gjennom hele studieåret, sier utdanningsleder Mette Marthinsen.

I tillegg til undervisningen vil studentene gjennom samlinger med høy kvalitet kunne skaffe seg et utvidet og bredt faglig nettverk som de vil ha stor nytt av.

 - Vi håper at de som har ønsket seg en utdanning innenfor reiselivsledelse benytter denne muligheten til et verdifullt studieår. Samtidig håper vi at reiselivsledere oppfordrer kolleger som ønsker utdanning til å søke plass snarets mulig, sier prorektor Nils Ivar Pedersen, ved Fagskolen Viken i Kongsberg.

Reiselivsstudiet ved Fagskolen i Viken er offentlig finansiert og studentene kan søke lån og stipend.

 

 

 

Powered by Labrador CMS