Reiseliv

Økende etterspørsel i privatjet-markedet

2023 er startet med høy etterspørsel etter privatjet, både i Europa og i andre deler av verden. I 2022 gjennomførte europeiske privatjet-operatører over 600.000 flyvninger til forskjellige destinasjoner. Det er fortsatt økende etterspørsel i privatjet-markedet.

Publisert Sist oppdatert

­Stadig flere kjøper medlemskap for å få tilgang til private flytjenester. Som andre selskaper som driver kommersielle passasjer- og fraktflyvninger, opplevde forretningsflysegmentet stor nedgang i aktivitet under pandemien og inn i de siste to årene. Til å begynne med førte dette til at flere passasjerer ble interessert i privatfly, men dette oppveide ikke utfordringene som forretningsflysegmentet sto overfor.

Når vi ser fremover, spår eksperter vekst i forretningsflyaktiviteten i 2023, til tross for usikkerheten de to siste kvartalene av 2022. Gjeldende prognoser indikerer at privatjetsegmentet vil få en markedsvekst på 5% - 10% i 2023, sammenlignet med aktiviteten før pandemien.

– Når vi beveger oss inn i første og annet kvartal av 2023, bør markedet vise en høyere etterspørsel og flyaktivitet, sammenlignet med året før, sier administrerende direktør i privatjet-operatøren KlasJet, Rita Domkute.

Undersøkelser viser at over 94 % av passasjerene som gikk over til forretningsfly under pandemien, har fortsatt med privatflyreiser, først og fremst på grunn av bekvemmeligheten og fleksibiliteten. Mens etterspørselen etter vanlige private jetfly er gått ned de siste to årene, fra 57 % i 2021 til 40 % i 2022, er det tydelig at denne sektoren er blitt stadig mer demokratisert, noe som fremgår av det store antallet 'covid-flyvere', som har fortsatt med privatfly.

Powered by Labrador CMS