Reiseliv

Reisende som ikke bruker EUs vaksinepass, for eksempel uvaksinerte eller vaksinerte fra land som ikke er koblet på EUs vaksinepass, må teste seg innen 24 timer før ankomst til Norge.

Oppdaterte reiseråd

Publisert Sist oppdatert

Nå er det åpent for innreise fra samtlige land i verden, men foreløpig med grensekontroll. Innreisekarantene er avviklet for alle reisende

Samtlige må teste seg på grensen og fylle ut innreiseskjema før innreise til Norge. I tillegg er det ekstra krav om testing for de som ikke bruker EU sitt vaksinepass.

Status på vaksinasjon må dokumenteres gjennom EU sitt vaksinepass. Norge og flere andre land utenfor EU har koblet seg på dette vaksinepasset. Per nå gjelder det 60 land.

Her er en liste over hvilke land som Norge godtar vaksinepass fra

Reisende som verken bruker Eus vaksinepass, enten uvaksinerte eller fra land som ikke godtar Eus vaksinepass, må teste seg innen 24 timer før ankomst til Norge. Med fly kan de teste seg inntil 24 timer før oppsatt avgangstid.

Det er flere vaksinerte som blir regnet som uvaksinert i denne sammenheng, på grunn av at de ikke er koblet på Eus vaksinepass. Usa er ett av landene som ikke er med.

Regjeringen har varslet gjennomgang og av Covid 19 restriksjoner i starten av februar. De vurderer å fjerne noen av testkravene, men de sier samtidig at det kan komme instramminger i innreisereglene hvis endring i smittesituasjonen tilsier det.

Powered by Labrador CMS