Reiseliv

Fargerike tradisjonelle hus i Københavns gamleby ved solnedgang, Nyhavn, København, Danmark

Reiselivsnæringen i Danmark merker at nordmenn uteblir

Publisert Sist oppdatert

Sverige har fjernet testkravet for å komme inn i landet. Danmark beholder ordningen inntil videre. Handelsstanden i Sverige jubler, og i Danmark er de fortvilet.

Jørn Høll er direktør ved Skallerup Kilt Seaside Resort. Han sier de norske gjestene står for 15 % av den årlige omsetningen og at det merkes godt at vi nå har vært borte i nesten 2 år.

– Dere er så rause og ikke redde for å bruke penger på ferie, det liker vi, sier Høll til NRK. – Nordmenn elsker Danmark og vi elsker dem, sier Jørn Høll, avslutter han.

Mange bedrifter har mistet cirka 15 % av omsetningen fordi nordmenn har uteblitt. Siden Danmark nå beholder kravet om negativ test for å komme inn i landet, dropper mange å ta turen.

Kun selvtest er ikke tilstrekkelig. I Danmark krever både koronasertifikat og pcr-test, om man skal være der lenger enn 24 timer. Bruk av munnbind er de også nøye på.

Danmark er åpent, men få nordmenn drar

– Det blir for komplisert for mange, og en familie må betale flere tusen kroner for at alle skal være testet før avreise. Da dropper folk turen, sier Nina Moland Andersen.

Hun er salgs- og markedssjef i Color Line, som hvert år frakter nesten to millioner mennesker over havet til Danmark. Men det var før pandemien. Nå frakter ferjene mest cargo.

Powered by Labrador CMS