Reiseliv

Nordmenn ligger i europatoppen på bookinger av flyreiser fremover skriver Emirates i en pressemelding.

Rekordsommer for Emirates

Emirates melder om en rekordtravel sommer, og reiselysten ser ikke ut til å gi seg. Nordmenn ligger i europatoppen på bookinger av flyreiser fremover.

Publisert Sist oppdatert

­Over 14 millioner passasjerer på nesten 50 000 flygninger i 140 byer viser at reiselysten er der, også på langdistanseflygninger. Bestillingsvolumet for høsten viser ingen tegn til at dette vil snu, melder selskapet i en pressemelding.

  • Det har vært svært høy kabinfaktor hos Emirates denne sommeren, selv i august hvor det norske markedet normalt sett bråstopper rundt skolestart. Dubai har gjennom hele sommeren vært et av våre mest populære reisemål, bare passert av Bangkok, sier Terje Grue, norgessjef i Emirates.

Den globale gjennomsnittskabinfaktoren mellom juni og august har ligget på over 80 prosent, og har ofte nådd over 90. Selskapet opererer Boeing 777-300ER-fly med plass til 360 passasjerer i sin daglige avgang fra Oslo lufthavn. Med sterk etterspørsel inn mot høsten har Grue en oppfordring til alle som ønsker seg en utenlandstur.

Norge attraktivt reisemål i sommer

Emirates kan bekrefte at også Norge har vært et populært reisemål for utenlandske turister i år.

  • For vår del har dette hovedsakelig vært reisende fra UAE, Saudi Arabia, Australia, Kuwait, Taiwan, Japan, Korea og Kina. Kronekursen kan nok til en viss grad ha bidratt, men Norge begynner også å få fantastiske produkter å selge – noe vi endelig tør å si høyt. Det er jeg veldig glad for å se, sier Grue.

For de som planlegger neste års sommerferie kan norgessjefen komme med noen tips til spennende og eksotiske reisemål.

  • Det er mye valuta for pengene i Dubai og spesielt Ras Al Khamai på sommeren. Her er alt lagt til rette for å takle varmen i regionen, med litt planlegging blir det en flott, og solgarantert ferie. For en Afrika-fantast som meg er det også gøy å se hvordan Sør-Afrika vokser med mye trafikk til både Cape Town og Johannesburg. Dette er også et ekstremt prisgunstig reisemål og det finnes knapt et land i verden som kan tilby så komplette opplevelser. Alt fra mat, vin, natur og ikke minst dyreopplevelser, forteller han.
Powered by Labrador CMS