Reiseliv

Skistars adm. dir. Stefan Sjöstrand.

SkiStar med beste halvårsresultat i selskapets historie

Stor etterspørsel etter ferie i fjellet, i kombinasjon med oppheving av coronarestriksjonene, har bidratt til økte inntekter i Skistars kjernevirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Samtlige destinasjoner har hatt besøksrekord, både under vinterferieukene og ukene i perioden mellom jul/nyttår og vinterferien, noe som har gitt økt antall skidager og rekordsalg av samtlige produkter knyttet til alpin skikjøring, som SkiPass, skiutleie og salg i sportsbutikkene.

Nettoomsetning for første halvår, som omfatter perioden september 2021 til og med februar 2022, økte med 851 MSEK (57%), til 2 333 MSEK (1482) sammenlignet med foregående år. Resultat efter skatt for første halvår økte med 323 MSEK, (283%), til 438 MSEK (114), sammenlignet med foregående år.

Det var naturlig nok annet kvartal som sikret det gode resultatet. Nettoomsetningen for annet kvartal økte med 850 MSEK (64%), til 2 178 MSEK (1 328), sammenlignet med foregående år. Resultat etter skatt for annet kvartal forbedres med 387 MSEK (106%), til 752 MSEK (365), sammenlignet med foregående år.

- Når vi sammenfatter deler av vintersesongen og SkiStars første halvår for regnskapsåret 2021/22, er det ekstra gledelig at vi kan presentere et resultat før skatt på 573 MSEK, som er 434 MSEK høyere enn foregående år og det beste halvårsresultatet i selskapets historie, sier Skistars adm. dir. Stefan Sjöstrand.

- Den sterke veksten og det positive resultatet kommer først og fremst innen vår kjernevirksomhet, med ny rekord i antallet gjester som kjører ski, noe som også innebærer en kraftig økning i antall skidager så langt denne sesongen. Totalt 4,4 millioner – en økning på 43%, sammenlignet med samme periode forrige år.

Vi kommer sterkere ut som selskap med vår nye strategi: fra å være et selskap med drift av alpinanlegg vintertid, til å bli et selskap med drift av fjellanlegg og en aktiv ferie året rundt. Den endrede strategien har gjort at selskapet har kommet raskere tilbake, etter de utfordrende årene med pandemi, enn først antatt, sier Sjöstrand.

- Vi er litt over halvveis denne vintersesongen, og kanskje den beste delen av sesongen gjenstår, med lange lyse dager, påske, fine temperaturer og et fullspekket program på våre destinasjoner. Det er stor interesse for å besøke oss: bookingene for den resterende delen av vintersesongen, til tross for en sen påske, ligger på +9% sammenlignet med samme perioden i 2018/19-sesongen, altså før pandemien.

I tråd med vår strategi øker vi investeringstakten og vil investere i fremtidens fjellanlegg, for vårt fortsatte fokus på økt vekst. Allerede i inneværende år investerer vi 555 millioner totalt på våre destinasjoner. Investeringene går til modernisering, værsikring og for å øke kapasitet i våre skisystem i takt med økt etterspørsel fra gjester og behov for en mer effektiv og klimatilpasset snøproduksjon, avslutter Stefan Sjöstrand.

Powered by Labrador CMS