Reiseliv

SkiStars mål med pilotprosjektet er å påvise at overgangen til helt fossilfri drift av et skianlegg er mulig

SkiStar med pilotprosjekt for å drive et skianlegg uten fossile brensler

Selskapet tar nå et betydningsfullt skritt i omstillingen mot en fossilfri virksomhet ved å teste full elektrifisering av sin skivirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

­Det er SkiStars skianlegg i Stockholm, Hammarbybacken, leder og utvikler pilotprosjektet.

– Som markedsleder innen fjellturisme føler vi et ansvar for å drive omstillingen for klimaet. Ved å tørre å teste viser vi at det er mulig å omstille et skianlegg til å være fossilfritt, samtidig som vi er svært ydmyke og åpne for alle lærdommene pilotprosjektet vil gi oss, sier Fanny Sjödin, bærekraftssjef i SkiStar.

SkiStars mål med pilotprosjektet er å påvise at overgangen til helt fossilfri drift av et skianlegg er mulig. Dette innebærer at hele kjøretøyflåten byttes ut, inkludert seks kjøretøyer som drives av elektrisitet og lades med et Battery Energy Storage System (BESS). Det krever også helt nye arbeidsrutiner og opplæring av personalet.

SkiStars overordnede klimamål når det gjelder bærekraft og miljø er å være helt klimanøytrale i driften av deres fjellanlegg innen 2030 og redusere deres totale utslipp med minst 50% sammenlignet med 2020/21. Klimamålene er godkjent av Science Based Targets Initiative (SBTi).

– Hammarbybacken som skianlegg passer veldig godt for dette pilotprosjektet. Neste steg er å skalere opp dette for våre større skianlegg. Kunnskap og erfaring fra dette pilotprosjektet vil ha stor betydning ikke bare for oss som selskap, men også for hele bransjen fra et internasjonalt perspektiv. Dette markerer begynnelsen på en adferdsendring, og vår forhåpning er at det vil fungere som en katalysator for andre selskaper, uavhengig av bransje, til å våge å utforske og aktivt drive initiativer for å fremme overgangen for klimaet, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør i SkiStar.

Powered by Labrador CMS