Mange sitter på gjerdet og har ikke planlagt hvor sommerferien går i år. Eller om den blir noe av i det hele tatt.

Sommerferie: Mange sitter på gjerdet

Mer enn 30 prosent har utsatt planleggingen eller dropper hele ferien. – Prisnivå og kronekurs svir noe voldsomt i lommeboka i år.

Det sier seniorrådgiver i Frende Forsikring, Marius Solberg Anfinsen. Tallene kommer fra en rykende fersk undersøkelse Norstat har gjort for Frende.

– At mer enn 1 av 3 ikke har planlagt ferien tidlig i juni, eller dropper hele greien, tyder på trange tider, sier han.

Av de som har reiseplaner i sommer velger flest å bli i hjemlandet.

– Mange har hytter eller venner de kan besøke. Andre velger bilferie eller andre ferieformer, der de kan styre kostnadene bedre, sier Solberg Anfinsen.

Ifølge undersøkelsen til Frende har 7 av 10 planlagt ferien nå. Det stemmer godt overens med Virke sin reisepuls for 2024, som også sier at 7 av 10 skal ha sommerferie i år.

 Mange kjøper reiseforsikring nå

Hos Frende økte det digitale salget av reiseforsikringer i mai med 20 prosent sammenlignet med året før. For året som helhet er salget noe høyere enn i 2023, men ikke mye.

– Det stemmer bra med det folket svarer. Mange bestemmer seg sent og kjøper turen når de ser at de kan ta seg råd. Andre har nok ventet på lønnsoppgjøret før de vet hvilken type ferie de kan ta seg råd til å bestille, sier Marius Solberg Anfinsen i Frende Forsikring.

 Slik svarer 1001 nordmenn på spørsmål om hvor ferien går i år

Har ikke planlagt ferien ennå – 27 prosent

Norgesferie – 26 prosent

Både utenlandstur og Norgesferie – 20 prosent

Utenlandsferie – 18 prosent

Skal ikke ha ferie – 8 prosent

Kilde: Frendeundersøkelsen

Powered by Labrador CMS