Strand på Gran Canaria.

Spania verdensledende på miljømerkede strender

Det ikoniske blå flagget er en av verdens mest anerkjente frivillige utmerkelser for strender, marinaer og bærekraftige turistbåter.

Publisert

For å kvalifisere til blått flagg må en rekke strenge kriterier for miljø, utdanning, sikkerhet og tilgjengelighet oppfylles og opprettholdes. Nåløyet er trangt og få strender slipper igjennom.

Flagget er et miljøsertifikat som hvert år tildeles de beste strendene i verden, som en garanti for at gjestene kan føle seg trygge med tanke på både vannkvalitet og sikkerhet. Gjestene får et synlig bevis på at vannet på strendene holder høy standard, samt at både strandtjenestene og sikkerheten til de badende gjestene er høyt ivaretatt.

ADEAC (Association for Environmental and Consumer Education) har nylig publisert tallene for 2024 og oversikten viser at av de 51 deltagerlandene, topper Spania atter en gang listen. Siden 1994 har Spania ledet rangeringen med totalt 747 blå flagg, nesten 100 flagg foran land nummer to på listen, Hellas.

Flagget vil i sommer bli heist på 638 spanske strender, noe som gjør Spania til verdensledende for 30. år på rad.

I år har Spania i tillegg klart å overgå fjorårets antall blå flagg med 18, med totalt 638 for strender, 102 for marinaer og 7 for turistbåter.

Valencia-regionen har fått flest blå flagg, 159, seks flere enn i fjor. Andalucia og Galicia følger tett på med henholdsvis 156 og 125.

Powered by Labrador CMS