Reiseliv

Fuerteventura har de beste strendene på Kanariøyene.

Sterk økning av norske sommerturister til Kanariøyene

Ferske tall fra turistmyndighetene på Kanariøyene viser at antallet flypassasjerer fra Norge til øygruppen vil øke betydelig under årets sommermåneder. Samtidig synker besøkstallene både fra Sverige, Danmark og Finland.

Publisert Sist oppdatert

­Sommeren 2023 reiste 67.080 flypassasjerer fra Norge til Kanariøyene, mens i årets sommermåneder vil antallet øke til over 71.000 – så langt en vekst på 11 prosent.

Tallene viser at Kanariøyene er mer populære blant nordmenn enn blant svensker, dansker og finner. Til sammenligning har antall sommeravganger i 2024 så langt sunket med 13,3% fra Sverige, 21,2% fra Danmark og hele 55,9% fra Finland.

– Det er liten tvil om at nordmenn har fått øynene opp for Kanariøyene, og spesielt Gran Canaria som en sommerdestinasjon, sier Juan Francisco Cervero, direktør for det spanske turistkontoret i Norge.

– Det er ikke enkelt å forklare kjærlighetsforholdet mange nordmenn har til Gran Canaria. Vi ser at mange reiser tilbake gang på gang, og de viktigste årsakene er selvsagt et stabilt og varmt klima, overkommelig reisetid og mange direktefly fra flere byer i Norge, sier Cervero.

Juan Francisco Cervero, direktør for Det spanske Turistkontoret i Norge.

Rimeligere enn fastlandet

En annen årsak til at Kanariøyene seiler opp som en sommerferiefavoritt, er at det er en rimeligere destinasjon enn de klassiske ferielandene rundt Middelhavet – inkludert det spanske fastlandet.

– Prisene er faktisk lavere på Kanariøyene enn i resten av Spania. Øyene har heller ikke møtt sitt fulle turistpotensiale om sommeren, og derfor presses ikke prisene unaturlig mye. Turister vil derfor oppleve at de får mer for pengene sammenlignet med andre destinasjoner, sier Cervero.

Samtidig trekker han frem en annen forklaring, som går ut på at øyer som Gran Canaria leverer ferieopplevelser som matcher tidsånden.

– Nordmenns reisevaner har endret seg. Før reiste man til Kanariøyene for å nyte solsikkert vær og behagelig strandliv. I dag ønsker norske turister å vandre, sykle, gå på rulleski, spise kortreist mat og shoppe. Disse mulighetene har man i dag på Kanariøyene, avslutter direktøren for det spanske turistkontoret i Norge, Juan Francisco Cervero.

Powered by Labrador CMS