Reiseliv

Spania ligger på toppen av listen over populære reisemål for nordmenn i april

Utenlandsferier nesten utsolgt – men fortsatt noen få ledige plasser i påskeferien

Etter 2 år med pandemi og stengte grenser er mange nordmenn reiselystne.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i januar meldte enkelte reiseselskap om utsolgte flybilletter, og etter at Norge fjernet de siste korona restriksjonene i februar, solgte charterselskapet Ving hele 10 000 sommerreiser på mindre enn en uke.

– Det er kun noen få plasser igjen, så man må være rask dersom man vil på tur i påskeferien, sier presseansvarlig Marie-Anne Zachrisson i Ving til TV 2.

Hun forteller at salget av charterreiser skøyt i været da Norge lettet på koronarestriksjonene i februar, og til tross for en demper i salget etter invasjonen i Ukraina, har etterspørselen forblitt stor.

Bare i påsken har Ving 28 charteravganger fra Norge

– Folk har et behov for å reise utenlands på ferie, og det opplever vi også. Mange har lengtet etter dette i over to år, sier Zachrisson.

Også charterselskapet TUI har registrert stor pågang. De har nesten ingen ledige flybilletter igjen for påskeuka.

– Påsken er så og si fullbooket. Dersom man kan reise inn i påskeuken, så finnes det noen alternativer igjen. Bortsett fra det er det aller meste helt fullbooket, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Aspengren i TUI til TV 2.

TUI har totalt 15 flyavganger i påskeferien

– Veldig mange har ikke reist de siste to årene, reiselysten bobler over og mange planlegger nå endelig en uke eller to i varmen. Det blir enklere å reise dag for dag, så det har nok mye å si, sier hun.

Populære destinasjoner

Kanskje ingen stor overraskelse at det er de solrike destinasjonene som er mest populære blant nordmenn. Spania er aller mest populær, men land som Kypros og Hellas selger også bra.

– Det er typisk for skandinaver å lengte etter sol etter en lang vinter, og den trenden er lik i år, understreker presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, overfor TV 2.

Også storbydestinasjoner er populære. Mange av de reisende med Norwegian drar til Paris, London, Berlin og København. SAS og Ving har også mye trykk på storbyreiser, spesielt Roma og London er spesielt populære.

Her er det fortsatt ledige plasser

Fremdeles er det ledige flybilletter med Norwegian til Nice, Malaga, Barcelona og Mallorca, og det er et par ledige seter med Ving til Mallorca på langfredag.

Samtidig kan SAS by på billetter til de som vil på storbyferie til London, Dublin eller Brussel, hvor billettene enda ikke er utsolgt.

– Og så er det gode muligheter til en fin New York-tur, spesielt utenom de travleste reisedagene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til TV 2.

Powered by Labrador CMS