Reiseliv

Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum

Vil ha utsettelse av skatter og avgifter for reiselivsnæringen

Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv og Jørn Eggum i Fellesforbundet ber regjeringen utsette fristen for innbetaling av skatter og avgifter med 3 måneder, samt forlengelse av lav rentesats.

Publisert Sist oppdatert

– Det er fortsatt mange reiselivsbedrifter som sliter med å betale regningene sine. Det er særlig servering, uteliv og opplevelses- og kulturbedriftene som står ovenfor de største økonomiske utfordringene. Selv om samfunnet har åpnet opp igjen vil det ta lang tid for mange å få opp aktiviteten og likviditeten igjen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Disse bransjene har vært hardest rammet av pandemien og trenger tid til å komme tilbake til normalen. Nå går vi mot påske og vår som er viktige inntjeningsmåneder for servering og utelivsbransjen. Nå trenger disse bedriftene noen gode måneder med normal inntjening før de må betale utsatte skatter og avgifter. Det vil redusere risikoen for konkurser og tap av arbeidsplasser, sier Jørn Eggum, forbundsleder i Fellesforbundet.

Så mange som 4 av 10 utelivsbedrifter har utfordringer med likviditeten. Flere av reiselivsbedriftene mener det vil ta 1-2 år før de er tilbake til normalen, ifølge en medlemsundersøkelse til NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv og Fellesforbundet har sendt et brev til finansministeren og næringsministeren hvor de ber om at fristen forlenges til 31 juni og at den lave rentesatsen forlenges.

Powered by Labrador CMS