Oslo kom på andreplass i en kåring over de mest stressfrie byene og reise til
Oslo kom på andreplass i en kåring over de mest stressfrie byene og reise til

Oslo blant Europas mest stressfrie reisemål

For å gi reisende de beste alternativene for en stressfri ferie, opprettet ekspertene hos HAYPP en indeksstudie som analyserte data for syv forskjellige variabler for å avsløre Europas mest stressfrie destinasjoner i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Nice kåret til det mest stressfrie reisemålet

Alle som leter etter en stressfri sommerferie bør ta turen til Nice, Frankrike. Byen er kåret til Europas mest stressfrie reisemål etter å ha sikret seg en avslapningsscore på 75.4/100. Nice ligger på den fantastiske franske rivieraen, og gir enkel tilgang til offentlig transport, sammen med 49 natursteder hvor man kan beundre sin skjønnhet.

Oslo like bak på andre plass

Like bak, med en relax-score på 75,2/100, følger Oslo. Et ideelt reisemål for alle som ønsker å unnslippe sommervarmen, Oslo har alt som trengs for en stressfri ferie, med 81 natursteder, samt 43 spa og velværesteder. Og med 95,3% av folk som har lett tilgang til offentlig transport, ville det være en lek å oppdage byen.

Tredje på listen er Wien, Østerrike, med en avspenningsscore på 68.2/100. Østerrikes hovedstad gir enkel tilgang til offentlig transport til hele 97,3% av folket, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for hvordan du best kan komme deg rundt i byen. Når vi snakker om stressfri, kan besøkende i Wien velge mellom 112 spa- og velværefasiliteter for å sikre at de går hjem helt avslappet.

Nok et europeisk reisemål for å gi ly fra sommervarmen, med en avslapningsscore på 65.7/100, Reykjavik, Island plasserer fjerde. Tilbyr en rekke spa og velværesteder (31), inkludert varme kilder, er byen perfekt for en stressfri ferie. Med en befolkning på litt over 120 000, er det et herlig reisemål for å unngå folkemengder og nyte litt fred og ro.

Og avrunding av topp fem er to byer, Sofia, Bulgaria og Marseille, Frankrike, som begge oppnår en avslapningsscore på 62.8/100. For de som liker velværebehandlinger, har Sofia 107 steder å velge mellom, 35 flere sammenlignet med Marseille (72). Men hvis du foretrekker å tilbringe tid i naturen, kan Marseille være det bedre valget, da det gir 16 flere natursteder (52) enn Sofia (36).

Powered by Labrador CMS