Restaurant

Analytiker Brit Elise Melhus i Dun & Bradstreet tror ikke på noen nedgang i konkursene med det første.

34,7 % flere konkurser i hotell og restaurant i 2022

I 2022 gikk 3723 norske bedrifter konkurs, en økning på 11,7 prosent sammenlignet med 2021. Verst er det gått utover hotell- og restaurantbransjen som har en konkursøkning på 34,7 prosent for året, og hele 68,2 prosent i desember. Dette viser konkursstatstikken til Dun & Bradstreet.

Publisert Sist oppdatert

– Serveringsstedene klarte seg godt i 2021, på grunn av lavere kostnader og koronastøtte. AS Norge-tallene våre viste at bransjen hadde en gjennomsnittlig resultatgrad på 3,85 i gjennomsnitt i 2021, som er det beste noensinne, men bransjen har lavere marginer og mindre egenkapital enn gjennomsnittet. De tåler derfor ikke så mye før det stopper opp, sier analytiker Brit Elise Melhus i Dun & Bradstreet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS