Restaurant
64 kokk- og servitørtalenter til nm i stavanger
64 kokk- og servitørlærlinger fra hele landet skal i helgen konkurrere under NM i Stavanger. , som i år arrangeres for 30. gang, starter med innledende konkurranser fredag og avsluttes med finale og bankett lørdag kveld. er konkurransearena, mens finalen og banketten finner sted på .42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlinger fordelt på 32 tomannslag deltar i helgens mesterskap.De representerer lærebedrifter fra hele landet, som i Bodø, i Trondheim, i Austevoll, i Oslo og i Grimstad.Lærlingene skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til gjester. De blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak. Årets ingredienser er Sterling-kveite, Smaalenene-kylling, sjømat fra Lerøy, smør og kremfløte fra Tine, Valrhona-sjokolade og jordskokk fra Bama.Ett kokkelag og ett servitørlag går videre til , som arrangeres i Helsinki 21. og 22. april.Det er som arrangerer norgesmesterskapet for (NKL). , som organiserer nærmere 3000 reiselivsbedrifter landet rundt, er med som samarbeidspartner.– Vårt mål er å inspirere flest mulig ungdommer til å bli kokk- og reiselivsinteressert, og få dem til å tørre å satse på reiseliv. Å bli kokk og servitør kan også være en fin inngang til å drive en egen bedrift, der man kombinerer mat, opplevelser og overnatting, i et marked som har økende interesse, ikke minst fra utenlandske gjester, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv.– Å ha valgt å bli kokk - eller servitørlærling er å satse på en bransje i vekst, en bransje der du helt sikkert vil klare å skaffe deg jobb hvis du har levert en innsats i studiene, sier Krohn Devold.Over 50 kokker jobber på dugnad under Norgecup i Stavanger. Flere kjente kokker kommer for å heie frem talentene, blant dem og Bocuse d’Or-sølvvinner .– Det er kjempeviktig at lærlingene får møte sine forbilder. Vi gleder oss til å se talentene markere seg, mange av dem vil vi nok høre mer til i fremtiden, sier prosjektlederne og i arrangementskomiteen til Norgescup.Parallelt med norgesmesterskapet for lærlinger pågår , som er en tilsvarende konkurranse for elever på matfag, som er i sitt andre år på videregående skole.– Elevene får prøve ut sitt konkurranseinstinkt og kjenne på hva det innebærer. Målet er å motivere dem til å satse videre, sier Løyning og Selvaag.
Norgescup for kokk- og servitørlærlingerJåttå videregående skoleScandic Stavanger Forus HotelThon Hotel NordlysCredo Restaurant & BistroBekkjarvik GjestgiveriStatholdergaardenSmag & BehagKveite og sjokoladeNordisk mesterskap for kokk- ogservitørlærlingerGode jobbmuligheterKokkenes Mesterlaug RogalandNorges Kokkemesteres LandsforeningNHO ReiselivKristin Krohn DevoldHeies frem av toppkokkerJørn Lie, Daniel Rouge MadsenChristopher W. DavidsenAnita LøyningFrode SelvaagTINE MatcupFoto: Tommy Ellingsen
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP