Restaurant

80 produkter til delfinalene i det norske måltid

Publisert Sist oppdatert
Nå har juryen smakt seg gjennom 150 produkter og 80 av dem går videre til delfinalene på Bergen Matfestival, Matstreif i Oslo og Mathallen i Trondheim.- De aller fleste produktene blir bedømt i regionen nærmest der de kommer fra, men av praktiske hensyn er det noen unntak, sier , prosjektleder i . - Alle delfinalister er lagt ut på våre nettsider, der er detaljer om hvem som har gått videre.Austigard gleder seg over at produkter fra 18 av landets 19 fylker er med til delfinalene. Det er flest produkter fra Rogaland, Sør-Trøndelag og Hordaland, men ellers jevn fordeling utover landet. - Det er ekstra kjekt at Finnmark, Troms og Nordland har med 7 produkter. Vi ser også at matprodusenter står sterkt i Trøndelag og på Vestlandet, noe annet ville vært overraskende, påpeker hun. Se full oversikt på nettsidene til Det Norske Måltid.Resultatet av de tre delfinalene er 33 produkter som skal bedømmes og bli til 11 vinnere av en finalejury på senhøsten. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016.Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.
Kristin AustigardDet Norske MåltidLørdag 05.09 i Bergen på Bergen Matfestival, der juryleder er kokkenAnders Rødseth Isager(bildet). Han har bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter. Med er ogsåHanne Frostad, Trude Norevik, kjøkkensjef ved Alvøparken og Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse.Lørdag 12.09 i Oslo på Matstreif ogjuryleder erEinar Risvik, forsker og professor i Nofima. Med er ogsåJørn Lie, matblogger og kokebokforfatterTrine Sandberg og TV2sWenche Andersen.Torsdag 17.09 i Trondheim på Mathallenmed jurylederRoar Hildonen, restauratør som står bak spisestedet To rom og kjøkken i Trondheim. Med i juryen er også kjøkkensjefLars E. Vesterdal, Ole Jacob Hoel, journalist og hobbykokk ogAnne Karin Statle fra Lofotmat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS