Restaurant

Sigurd Kvikne fra familiebedriften Kviknes Hotel, mottar Årets kunde-prisen.

Årets ASKO-priser

Macks ølbryggeri ble årets leverandør, Churros fra Hoff ble årets produkt og Kviknes Hotel ble årets kunde under årets Kunde- og leverandørdager (KLD), arrangert av NorgesGruppen og ASKO Servering.

Publisert Sist oppdatert

­Like årvisst som at januar følger desember sparket KLD – arrangert av NorgesGruppen og ASKO Servering – i gang bransjeåret med spennende foredrag og påfølgende prisdryss.

Årets leverandør

Kriteriene for å bli valgt til Årets leverandør til NorgesGruppen og ASKO Servering bygget på fundamentene kvalitet og eksepsjonell service. De tre som ble nominert under årets KLD var kyllingprodusenten Vestfold Fugl, hundreårsjubilanten Hennig-Olsen Is og verdens nordligste bryggeri: Macks ølbryggeri AS. Alle nominerte skåret høyt på kriteriene, men det var altså bryggeriet i nord som trakk det lengste strået.

Årets kunde

De nominerte serveringsstedene til Årets kunde var familiebedriften Kviknes Hotel i Balestrand, de ulike spisestedene under taket til Hadeland Glassverk, og Trondheims Søstrene Karlsen, beliggende sentralt på Solsiden. Her ble vinneren Kviknes Hotel. Juryens begrunnelse lød som følger: «Dette er en bedrift som stadig er på jakt etter å utvikle seg, og jobber aktivt med å bruke beliggenhet og norsk mat for å skille seg ut. De er også en av stedets største arbeidsplasser og er sitt ansvar bevisst, blant annet gjennom å bidra til at flere flytter hjem enn bort. Men kanskje det vakreste, foruten plassen bedriften ligger på, er hvordan man systematisk jobber for å skape verdi gjennom gode matopplevelser kombinert med flotte omgivelser.»

Årets produkt

Kandidatene til Årets produkt ble målt på alt fra bærekraft til popularitet. Samtidig måtte produktene by på både originalitet og spenning i smaksbildet. Både Hennig-Olsens «sjokolade-iskremserie» utviklet i samarbeid med Freia, Mills sin spennende miks av smør, rapsolje og kjernemelk som går under navnet №1 Normalsaltet, og HOFF sitt spanske bakverk Sweet Churros pirret juryens gastronomiske nysgjerrighet. Vinneren ble altså sistnevnte.

Årets utfordrer

Intet KLD uten kåring av Årets utfordrer, som i år ble en prisvinnende produsent av økologisk spekemat, salami og pølser – nemlig ASK Spekehus på Jevnaker.

Powered by Labrador CMS