Restaurant

årets grønne kokker kåret

Publisert Sist oppdatert
Laget med de to kokkene fra Onda Restaurant i Oslo og fra Quality Hotel Leangkollen ble kåret til «» på . De fikk overrakt hver sin pokal og en gavesjekk på 15.000 kroner.- Juryen var enstemmig om gullvinneren. Dette er mat som egner seg til vanlig restaurantservering; elegant å se på og meget smakfult, sa i Opplysningskontoret for frukt og grønt, etter premieutdelingen.Sølvvinnerlaget, fra Kontrast Catering AS og fra Kalas & Canasta, begge Trondheim, fikk en gavesjekk på 5000 kroner. Bronsevinnerne fra Quality Hotel Expo Fornebu og fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo, fikk 3000 kroner. Alle deltagerne fikk kokkejakker med navn og Årets grønne kokk-logo.Bak konkurransen står , i samarbeid med , som teknisk arrangør, og . Formålet har vært å sette søkelys på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt, og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike idéer til horeca og convenience.Iår hadde en fagjury tatt ut seks lag til finalen, med to kokker på hvert lag:, Kontrast Catering AS og , Kalas & Canasta, begge Trondheim., Gastro Catering AS og , Gastro Catering AS, begge Oslo., Brasserie Blanche AS og , Brasserie Blanche AS, begge Oslo., Quality Hotel Expo Fornebu og , Spisestedet Feinschmecker, Oslo. og , begge Quality Hotel Fredrikstad., Onda Restaurant Oslo og , Quality Hotel Leangkollen.Konkurransen bestod i å lage fire retter til buffé til 50 personer og to tallerkenretter til 12 personer i løpet av tre timer. En av rettene skulle være dessert, valgfritt om det var en tallerkenrett eller en bufférett. Bufférettene skulle være produksjons- og anretningsvennlige til store buffeer til rundt 300 personer.Rettene måtte kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kunne derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Ledetråd: Grønt og enkelt!Årets dommere var , vinner av konkurransen Årets grønne kokk 2011, , fagsjef Bama Storkjøkken, , Årets Bondelagskokk 2010 og Gamle Raadhus Restaurant, , og , informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.Plassdommer: , Kokkenes Mesterlaug Oslo.Spenstig konferansier under hele konkurransen var ikke ukjente fra Bama Gruppen AS.
Are NordtvedtTore SaegrovÅrets grønne kokkSmak 2014Britt KåsinThomas Johansen BorganReneé FagerhøiRichard Eide SundalAndreas WoldOpplysningskontoret for frukt og grøntKokkenes Mesterlaug OsloSegersBAMASeks finalelagThomas Johansen BorganReneé FagerhøiTor Ivar BergKhai Hoa PhungLene KjødeJonas Berg GrønvoldRichard Eide SundalAndreas WoldKenneth Melsom-JohansenLone ÅdalenAre NordtvedtTore SaegrovBuffé og to-rettersÅrets dommereChristopher DavidsenHåvard Ravn LarsenJørn LieLise FinckenhagenBritt KåsinJørn OlsenHarald OsaFoto:Vinnerparet (f.v.) Tore Saegrov fra Quality Hotel Leangkollen og Are Nordtvedt fra Onda Restaurant i Oslo (Foto: Kristian Tjessem)

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS