Yellowtail Kingfish fra Nordic-Kingfish i Fredrikstad, er hovedingrediens i «Beste Ganefryd», under Årets Kokk 2025.

Årets Kokk 2025: Stjernelag dømmer «Beste Ganefryd»

«Beste Ganefryd» setter i år søkelys på nykommeren i norsk sjømat, Yellowtail Kingfish. Ganefryd er den norske oversettelsen av det franske amuse-bouche – «munnglede». Den lille appetittvekkeren skal ikke bare være en tilfeldighet, men heller et presist signal om kokkens idé og retning. Slik kan en munnfull åpne døren til å forstå en hel meny.

Publisert

I kvalifiseringen til Årets Kokk 2025 har hver deltaker utviklet sin egen ganefryd basert på Yellowtail Kingfish fra Fredrikstad, Hanasand-tomat og fjærhinne fra Norgeskysten. Oppskriften er unik for hver kandidat, men kandidaten har utpekt en kokk fra sitt utvidede team, som har fått ansvaret for å gjenskape den under konkurransen. Juryen smaker, vurderer – og kårer vinneren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS