Restaurant

årets unge kokk – menyen er klar

Publisert Sist oppdatert
Seks kandidater skal konkurrere om tittelen i Mathallen 24. september. Jordskokk er hovedråvare i den første tallerkenretten, mens den andre tallerkenen skal være en sjømatfest der laksen spiller hovedrollen, sammen med skalldyr.- Vi synes dette er en veldig fin og tidsriktig oppgave, der kandidatene får muligheten til å vise at de behersker å lage smakfulle vegetar- og sjømatretter, sier sølvvinner i Bocuse d’Or og Akademiets styreleder.Første tallerkenrett er ovo-lacto-vegetarisk og skal bestå av jordskokk fra Gyda gård, vaktelegg fra Ryfylke, rotgrønnsaker fra Stange, Jeløy og Spydeberg og norsk meierismør.- Vi ønsker å utfordre kandidatene til å lage en vegetarrett som kunne ha blitt servert på en av topprestaurantene i Skandinavia. Jordskokk er en veldig spennende grønnsak som fortjener å løftes mer frem på matbordet igjen. I konkurransen skal kandidatene tilberede den sammen med vaktelegg fra Ryfylke, godt Tinesmør og minst to ulike rotgrønnsaker, sier , bronsevinner i Bocuse d’Or og Akademiets faglige leder.Den andre tallerkenretten skal bestå av auroralaks, trøffeltang og skalldyr, enten kamskjell, sjøkreps, blåskjell eller hjerteskjell. Kandidatene må bruke minst to skalldyr.- I Japan bruker de Aurora-laksen til sushi og sashimi, men i denne konkurransen skal den varmebehandles og serveres med rotgrønnsaker og trøffeltang. Sistnevnte er en relativt nyoppdaget delikatesse, som vi har brukt som råvare i Årets kokk-konkurransen i 2017. Det blir veldig spennende å se hvordan kandidatene løser denne oppgaven, forteller Hvarnes.Begge tallerkenretter skal serveres til konkurransens seks smaksdommere.Konkurransen Årets unge kokk arrangeres for første gang i år. Konkurransen er viktig bidrag til å bygge opp et større miljø av norske kokker som på sikt kan hevde seg i internasjonale konkurranser og dermed bidra til å løfte faget, norske råvarer og matkultur.Disse skal konkurrere om å bli Årets unge kokk 24. september: Stiftelsen Årets kokk (tidligere Bocuse d’Or Norge) er norske mesterkokkers talentutvikler, og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke-kommersielle mål, og er dugnads-og sponsorfinansiert. Formålene i stiftelsen er å jobbe for pallplass i verdensfinalen, bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt. Årets unge kokkTom VictorGausdal,Gunnar HvarnesAleksander Løkkeberg Vartdal,Aron Espeland,Celine Ekholt,Frida Netland Berge,Liliana Haaland ogRunar Helgeland.Stiftelsen Årets kokkBocuse d’Or EuropaBilde: Kandidatene til ”Årets unge kokk”, med Gunnar Hvarnes, leder for Akademiet i midten.Foto: Tom Haga

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS