Restaurant

Bocuse d’or – gull til frankrike

Publisert Sist oppdatert
Frankrike kapret gullmedaljen i Bocuse d’Or i Lyon onsdag, Danmark en sterk sølvmedalje og Japan fikk bronse. Norges håp, Ørjan Johannessen, som var en av favorittene, fikk prisen for beste fiskerett, «Piggvar Austevoll».Etter 56 nasjonale utvelgelser og tre kontinentale konkurranser, i Latin-Amerika, Asia og Europa, stilte 24 kjøkkensjefer til Bocuse d'Or i Lyon 29. og 30.januar. De fikk 5 timer og 35 minutter på seg til å lage finalemenyen, som besto av piggvar, hummer og indrefilet av okse.Flere hundre nordmenn, inkludert fiskeriministeren, var tilstede i Lyon for å heie på Norges håp., vant Bocuse d'Or Europe ifjor og er også Norgesmester. 27-åringen har trent målbevisst og lenge for Bocuse d'Or 2013, godt hjulpet av , og foreldrene, og , som driver Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll. Julie Ekse Jenssen fra Rælingen, var Ørjans commis. Norske hovedsponsorer er Bama Storkjøkken, God Fisk/Norges Sjømatråd og Norröna Storkjøkken AS.Nordmenn har, som kjent, tatt godt for seg i Bocuse d'Or tidligere, bl.a. har vi fått fire gullmedaljer, to sølv og to bronse, men denne gangen ble det altså ikke medaljeplass. Bocuse d'Or, som ble arrangert første gang i 1987, er verdens viktigste kokkekonkurranse og anses som en pådriver for å utvikle kulinariske trender og å oppdage talenter.
Ørjan JohannessenOdd Ivar SolvoldAstaØystein Johannessen

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS