Bot til gjester som ikke spiser opp

Kjøkkensjefen ville ha slutt på matkasting og innførte bot. Restauranten HonSan i Oslo har asiatisk buffé, der kundene får spise så mye de vil for 365 kroner. Tilbudet er populært, men det var ikke alle som klarte å styre seg, ifølge NRK. Bufféen hadde en bakside: Matsvinn.

Publisert

– Når du ser masse fristende mat er det veldig lett å ta mer enn du klarer å spise, sier Lee Man Hong til NRK. Kjøkkensjefen tenkte i årevis på hvordan han kunne få kundene til å kaste mindre. Løsningen fant han på en reise i Asia. 100 kroner i bot for de som legger igjen mat på fatet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS