C.O. Nielsen-viner tilbake på Frogner
Nylig lanserte vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré i Vinhuset NoFra og Maison Chat d’Or i Oslo, C.O. Nielsens viner.
Caroline Othilie Nielsen etablerte i 1900 C.O. Nielsen Colonial og Vinforretning i Thomas Heftyes gate 47 på Frogner. Lokalet huser idag det lett eksentriske serveringsstedet Maison Chat d’Or.
Kort tid etter at Vinmonopolet kjøpte opp alle vinforretningene i Kristiania, emigrerte Caroline Othilie til New York. 100 år senere ble etikettene til disse vinene designet i hennes nye hjemby av den norske designeren Simen Meyer, bosatt i New York.
I samme ånd som Caroline Othilie Nielsen, etablerte trekløveret Jojo Champfleur, Lena Andrén og franske David Fahouder vin-, te- og champagnesalongen Maison Chat d’Or i 2021. Som en hommage til den vinelskende Caroline Othilie, bestemte Maison Chat d’Or seg for å lansere sine egne viner, med velrenommerte produsenter fra Burgund og Provence.
C.O. Nielsen 2023 Coteaux Varois en Provence
Denne deilige Provence-vinen er dyrket økologisk av en av de fremste produsentene i området, Bruno Crépin. Lys, krystallklar, lakserosa farve. Intense aromaer av pomelo, mandarin og kandisert appelsinskall. Elegant stil, rik og aromatisk, med små innslag av salt og med en behagelig, vedvarende ettersmak.
Druer: 70 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Vermentino.
V-pris NOK 239,90
C.O. Nielsen “sur le fil” 2023 AOP Mâcon-La-Roche-Vineuse
Denne deilige burgunderen kommer fra Mâcon, Domaine Deux-Roches (Jean Luc Terrier). Vinen stammer helt og holdent fra én enkelt vinmark, Cru “sur le fil”, siden vinstokkene ligger langs elven med navnet “Le fil”. Dyp gylden farve. En smaksrik, frisk og floral vin, godt balansert, med innslag av hvit pepper.
Druer: 100 % Chardonnay
V-pris: NOK 269,90
Nylige artikler
Geilo og Beitostølen på britisk topp 10-liste over rimelige skidestinasjoner
Nå starter julerushet på norske flyplasser
Sommerturistene anbefaler Norge
Thailand på topp som eksotisk reisemål i vinter
For Godt Brød er økologiske råvarer filosofi – og et konkurransefortrinn
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025