Restaurant

En av disse skal representere norge i linie award

Publisert Sist oppdatert
Tre unge kokketalenter i tyveårene kjemper om muligheten til å representere Norge under årets i Stockholm. Kun en av dem skal møte de beste talentene fra Norden, og bedømmes av fem anerkjente Michelin-kokker.Talentkonkurransen Linie Award går av stabelen onsdag 10. juni iår ved Stockholms Stadshus. Da samles store deler av Nordens mat- og drikkebransje for å se de unge finalistene konkurrere i to kategorier, drink- og matlaging.Deltagerne er håndplukkede talenter mellom 20 og 26 år. En av disse er . 22-åringen fra Koppervik, som skygget bestefaren på kjøkkenet i barndommen, og fileterte fisk da jevnaldrende spilte TV-spill.- Bare 15 år gammel begynte mormor og jeg å lage en kokebok for de mange familieoppskriftene vi hadde. Vi ønsket å dokumentere oppskrifter som har gått gjennom generasjoner, og fikk faktisk skrevet ned over 30 av dem, minnes Christopher.Til daglig jobber han som kokk hos i Oslo. Og som så mange andre drømmer han om Bocuse d'Or. Christopher har gått i lære hos Odd Ivar Solvold, som har bronse i Bocuse d'Or fra 1999. Men aller først er det mesterskapet Linie Award som er i fokus.Som Christopher, har også den andre kokkekandidaten, , gått i lære hos Odd Ivar Solvold. Idag jobber han på ved Solli Plass i Oslo. Han har også funnet veien til kokkeyrket gjennom gode smaksopplevelser fra barndommen, og da spesielt norsk husmannskost.- Vi laget alltid hjemmelaget mat, og jeg var alltid på kjøkkenet. Ellers så er jeg jo fra Sogndal, noe som preget oppveksten. Hjemme dyrket vi både bringebær, jordbær, epler og plommer, og etter min mening finnes det ikke noe bedre enn det, mener Håkon.Den siste av de tre kandidatene er sous chef hos i Trondheim, (bildet). Han har tidligere vunnet kokkekonkurransene ’Årets Villmarkskokk’ og ’Sørlandscupen’. I motsetning til de to andre kandidatene, stod det ikke skrevet i stjernene at han skulle bli kokk.- Interessen har vokst gradvis, men det var ikke sånn at jeg visste hva jeg skulle bli allerede i barndommen. Jeg har en onkel som var veldig flink til å lage mat, og det er klart at han var en inspirasjonskilde for meg. Jeg husker godt alle fisketurene vi dro på sammen da jeg var yngre, kommenterer Frederic.Allerede i neste uke er det klart hvem av de tre kandidatene som skal representere Norge i finalen i Stockholm, og forhåpentligvis følge i fotsporene til , bodøværingen som vant hele konkurransen ifjor og som er et av jurymedlemmene under årets arrangement.Tidligere denne uken ble det avholdt en lukket semifinale på The Thief i Oslo for å avgjøre hvem som skal konkurrere i bartenderkategorien i Linie Award. Juryens valg ble fra Kongsberg, som til daglig jobber på , en bar i Waldemar Thranes gate i Oslo, spesielt kjent for sine gode drinker.Kasin vil konkurrere mot fire andre bartender-talenter i Stockholm, henholdsvis fra Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.Av Michelin-kokker i årets jury er; juryleder fra i Stockholm, fra i Oslo, fra i København, fra i Helsinki og fra i Berlin. I tillegg til en Michelin-kokk fra hvert land vil også fjorårets vinner fra Norge, fra Spiseriet i Stavanger og fra Arcus Norge sitte i juryen.I juryen for bartenderkonkurransen sitter; juryleder fra i Stockholm, fra i Oslo, fra i København, fra i Helsinki og fra . I tillegg til disse anerkjente bartenderende, vil også fjorårets vinner fra Sverige, fra i Stockholm og fra Arcus Norge sitte i juyen.
Linie AwardChristopher ChristiansenKulinarisk AkademiHåkon Bøe HitlandPalace GrillCredo Restaurant & BistroFrederic KlevChris AndréPettersenNorsk drinkfinalist klarSondre KasinMorgenstierneJuryer med erfaringJacob HolmströmGastrologicBjørn SvenssonFaunaJonathan K. BerntsenClouFilip LanghoffAskThomas KammeierHugosChristianAndre PettersenHalvor HeuchLudde GrenmoBar TijoHalvor DigernesFuglenKasper Riewe HenriksenDuck andCoverPekka VâlitaloSon of a punchUwe ChristiansenChristiansens i HamburgOscar K.J. JohannessenCorner ClubIvan Abrahamsen

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS