Restaurant

Anders Buchardt (til venstre), Kim Søyland, Michael Skiri og Jama Awaleh.

– En mulighet vi ikke kunne la passere

Tirsdag åpnet de sitt fjerde utested på Frogner, og nå blir de en del av den populære restauranten Michaels på Briskeby.

Publisert Sist oppdatert

­Kim Søyland og Jama Awaleh, som driver byOSLO Group, håper å kunne være med å styrke Michaels som en kulinarisk bydelsrestaurant på Oslo vest.

ByOSLO Group har denne uken både åpnet vinbaren Libertine på Frogner, og gått inn som ny 40 prosent-eier i restauranten Michaels. Heretter skal restauranten drives sammen med Michael Skiri og Anders Buchardt.

− Dette var rett og slett en mulighet vi ikke kunne gå glipp av. Vi kjenner Michael godt etter mange år som bransjekollegaer, og vet vi deler mange av de samme verdiene. Samtidig er Anders kjent for å være en dyktig businessmann, så vi har troen på at vi blir et team som kan spille hverandre gode. Michaels har et solid rykte for å skape gode kundeopplevelser og har i tillegg et svært kompetent kjøkkenteam, som vi gleder oss til å jobbe med, forteller Kim Søyland, partner i byOSLO Group.

En bransje i endring

Den nye eierkoalisjonen påpeker også at partnerskapet er et strategisk grep for å holde tritt med bransjen forøvrig og kunne konkurrere på like vilkår som de største aktørene.

− De siste årene har vi sett en økt konsolidering og profesjonalisering i bransjen, hvor det er noen store aktører som tar større og større markedsandeler. Vi ser at denne trenden gjør at størrelse får en stor betydning for blant annet innkjøpsforhandlinger. Derfor er det veldig gledelig å få med seg et erfarent radarpar som Kim og Jama i byOSLO Group, slik at vi stiller enda sterkere fremover, sier Michael Skiri, majoritetseier i Michaels.

− Hele prosessen har gått veldig fort, og det er jo ofte slik det er når ting føles riktig. Bransjen er liten og vi tror det er en fordel at vi kjenner til hverandre fra før av, så nå gleder vi oss til å komme i gang, legger Søyland til.

Ingen konseptuelle endringer

ByOSLO er tydelige på at konseptet ikke skal endres, men at de ønsker å forsterke det med flere eventer på huset. Gode kundeopplevelser med mat og drikke av høy kvalitet skal fortsette å være i sentrum hos Michaels.

− For oss i byOSLO har kundeopplevelsen alltid stått i høysetet. Michaels er derfor et tilskudd som både passer godt inn og beriker vår portefølje, og håper vi kan være med å forme restauranten til en attraktiv kulinarisk destinasjon på Oslos vestkant, avslutter Søyland.

Powered by Labrador CMS